Storm, Stiltje, Snö och Slask – fyra saker på S jag är mindre förtjust i!

Stiltje kan faktiskt vara helt ok – vid rätt tillfälle.

Däremot har jag mycket svårt för storm och snö. Slask ska vi bara inte pratar om -det hamnar längst ner på listan. Eller högst upp om det är en hatlista.

När jag vaknade i lördags så insåg jag att klockan var 10:30….. Jag kan inte komma ihåg när jag sov så länge sist. Och att jag lyckats sova i den storm som var visade nog också på att jag behövde sova. När jag dessutom insåg att det haglade ute så tyckte jag inte det gjorde så mycket att jag sovit bort hela förmiddagen 🙂 Innan vi ens kommit så långt att vi börjat tänka på frukost kom farmor och farfar förbi och ville bjuda på lunch – vilket vi var snabba på att tacka ja till och vi fick en mysig och god lunch. Vi fick shoppat lite kläder till Magnus och fick äntligen tillfälle att använda presentkortet på Salt och Honung. Vilken butik! Deras lilla charkdisk går inte av för hackor. En liten affär man kan titta länge i – och äta mycket i 🙂 Sedan var det faktiskt dags för lite arbete också. Jag var i städtagen och gick igenom allt vi hade i vårt garage – också kallat för akterruff. Tänk vad mycket “bra att ha saker” man samlar på sig genom åren. Saker som man tror att man kommer få jättemycket använding för i båten med sedan visar det sig att de bara ligger i en låda och TAR PLATS!!!! Så jag tog fram stora städpåsen och skickade hem både det ena och andra till garaget på torra land – så får vi se vad vi kommer att sakna 🙂

Magnus installerade en logg i somras när vi stod på land men han har inte hunnit koppla in den. Nu tog han och satte i pluggen istället för “skovelhjulet” och såg till att vi fick in 15 liter vatten (typ… ca….) på ett par sekunder. Det var nästan så att vi blev lite rädda – man inser hur fort man skulle kunna sänka vår kära gumma…. Det var ju ett par båtar som tydligen  sjönk i Björlanda i fredags…. Läskigt… Nu fick i alla fall Magnus dragit kablar ända fram till instrumentpanelen. Men eftersom hela instrumentpanelen ska byggas om så stannade han där. Kabeldragning är underbart 🙂 Nu hade vädret helt lagt sig och vi fick en helt stilla kväll. Ett typiskt tillfälle när man tycker om stiltje!!!

Tidigt på söndagsmorgonen kom nästa väderfront och med vinden kom snön. Snö….vitt klet, lappmögel, fruset helvete… många namn på hatat fenomen. Jo, jag hatar verkligen snön. Trots att det blir ljusare ute och allt annat som alla snöälskare försöker övertala mig med – så hatar jag snön, innerligt och djupt! Så jag sov till 10:30 även denna morgon – det gäller att göra det bästa av situationen (haha). När vi väl gick upp regnade det och det fanns inte tillstymmelse av snö 🙂 Jippie… Men den glädjen var inte långvarig för när vi lämnat ön och landat i vår del av staden så möttes vi av 15 cm slask…. och ett hus med gångvägar och uppfart fylld av slask som behövdes skottas. Varför har vi ett hus egentligen?? Någon som vill hyra ett hus i ett par år??

Så denna helgen har vi upplevt storm, stiltje, snö och slask. Och jag borde vara på riktigt dåligt humör… Men nä…. för vi har haft en urmysig helg i Nanny och nu sitter jag i min soffhörna på torra land och tittar ut på slabbmöglet. Det kommer minusgrader i natt så slasket kommer att förvandlas till isgata i morgon. Men jag förtränger det ett par timmar till 🙂

Nästa helg laddar vi för fint väder och en adventstur till Marstrand  – kanske??

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *