Tryckkokningstest

Jupp, jag kunde inte stå emot längre utan i förra veckan damp tryckkokaren ner med posten. Den var dyr – men eftersom jag äntligen hittat en lagom stor för båten så fick det bli så. Nu var den inte så liten som jag trodde och den lär verkligen få förtjäna sin plats i båten om den ska få åka med på långresa. Idag vågade jag mig på att prova den. För det är allt lite läskigt…. Men efter att ha läst bruksanvisningen tre gånger stoppade jag ner julens tjocka revbenspjäll, vred till locket och satte på värmen. Kastrulle puffade och gnisslade lite för att sedan bli helt tyst…. Konstigt, ska det vara så?? Enligt receptet så skulle 2 kg revben koka i 25-30 minuter och det var med viss tveksamhet jag släppte ut trycket och öppnade locket. Köttet var så mört att benen lossnat…. Alltså har jag kokat dem lite för länge. Men man lär så länge man lever. Jag lyfte över revbenen i en ungsfast form och hällde lite marinad över. Nu får de gotta sig i marinaden tills på julafton och sedan grillar vi dem i ugnen 10-15 minuter till julbordet. Om de fortfarande sitter ihop då….men de smakar redan mums kan jag lova 🙂 Nästa steg är att testa “pulled pork”

plus

prefect plus 4,5 från VFM

2013-12-22 13.42.19

2 kg revben i tryckkokaren

2013-12-22 15.03.13

revben i marinad – mums… 🙂

Bookmark the permalink.

2 Responses to Tryckkokningstest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *