Årets första båthelg

Ja, nu var det 2014. Vi fick en blåstigt mysig fredagseftermiddag i båten och Magnus gav sig omedelbart i kast med AIS:en. Nu funkar allt som det ska – förutom en sak… Det verkar som vi måste byta ut vår gamla GPS puck till den som följde med AIS:en. Mummel… Detta innebär ju i så fall mer kabeldragning – vilket ni nu väl vet vid detta laget; Magnus hatar kabeldragning Så vi avvaktar lite och har ställt frågan till AIS tillverkaren – så får vi se hur vi går vidare.  Jag använde eftermiddagen till att göra fler hål i Nanny och montera upp div fästen. Nu har vi fyra fästen, sk “padeye”, längs med köket. Tanken med dessa är att kunna haka fast sig med ett band bakom ryggen när det ska lagas mat o diskas när vi ligger på en babordsbog. Jag fick också monterat ett par fästen framme i taket i förpiken. Vi har ju bara hyllor framme i förpiken och när vi rullar så har allt vi lagt på dessa hyllor en tendens att vilja flytta på sig. Här kommer vi har stora delar av våra kläder så jag kommer att montera nät från hyllorna som ska fästas i krokarna i taket. Lite svårt att förklara men jag får återkomma med bilder när jag fått nätet på plats så blir det nog lite tydligare.  Vi tog en tidig kväll och min förvåning var riktigt stor när jag väcktes av ett sms från Kajsa och insåg att kl var 11 på lördagsförmiddagen. Snacka om att man sover gott 🙂 De stod i Ester och var på väg ut till oss…. Eller nej…. Ett iskallt regnväder satte effektivt stopp för den tanken. Så de kom och hälsade på oss landvägen istället. Och när de lämnade så avlöstes de av Lotta som tittade förbi. Så det är aldrig tråkigt att vara i båten. Eftermiddagen gick åt till att plocka ner hela instrumentpanelen i sittbrunnen och börja bygga den nya. Vi har ju en “fulmontering” av autopilotens panel som har varit permanent i två år – och den fungerade så bra så den hade nog fått fortsätta att vara permanent om det inte hade varit för att vi ville ha plats för instrumentet till den analoga loggen också. Jag stod och klippte till mallar så att Magnus får pussla ihop det sista. Och det blir på millimetern att det får plats. Så det tar lite tid. Bättre att mäta tre gånger och sedan såga rätt som Magnus brukar säga:-) .

Fästen i köket

2014-01-04 12.06.46

Ny instrumentpanel på gång2014-01-04 16.01.07

Mallat o klart – nu ska det bara sågas också2014-01-04 19.15.48

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *