SSB radio – ett litet steg framåt?

Vi har lagt ett antal timmar på att hitta den trasiga delen till vår kortvågsradio. Vi har sökt på tyska/ryska/alla möjliga sidor och sökt på forum utan framgång – men så fick jag för mig att göra en bildsökning istället för textsökning och då och helt plötsligt så hittade jag den – en begagnad ICOM AH-2 med den gråa lådan (antennavstämningsenhet, säger Magnus att den heter….). Problemet var bara att affären som sålde prylen låg i USA och de skeppar inte begagnade saker till Sverige. Nya prylar skickar de utan att blinka – men inte begagnade… Förklara den logiken för mig! Så vi gav upp den idén och letade vidare. Men vi kom inte längre för vi hittad helt enkelt ingen annan. Det var då jag kom att tänka på personen som får dagens guldstjärna – Anna – Eller “Anna med ormen” som Magnus alltid kallar henne 🙂 I alla fall: Anna bor sedan ett par år i USA, numera med man och barn, och hon ställde utan tvekan upp som mellanhand. Så nu är radioprylgrunkorna beställda med leveransadress i Oregon och därifrån kommer de vidarebefordras till oss i  gamla Svedala. Det lite komiska i det hela är ju att om allt går som det ska så kommer radiogrunkan att få åka med oss tillbaka till USA om ett tag. Men nu håller vi alla tummar på att denna pryl är den felande länken och att det är den som behövs för att få igång muskedundret till radio. Tänk att det alltid ska vara så besvärligt!!! tur att vi har gott om tid innan vi ska ge oss av!

Magnus har dessutom påbörjat den andra radiokursen  “Longrange certificate” som kommer göra honom till en totalt radionörd 🙂

Radioprylgrunkor från andra sidan av Atlanten

radio1 Radio2

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *