Mysiga Gullholmen

Magnus hade bestämt sig redan i början av veckan – denna helgen ville han till Gullholmen och testa AW på Skottarn och jag var inte sen att hänga på. Så det blev en snabbsläppning av tamparna och vi satte kursen norrut. Vi trodde att vi skulle få seglat lite men det blåste inte särskilt mycket men Magnus fick i alla fall luftat genuan en liten sväng. När vi kom in på Gullholmen kom också vinden! Fast det blev en helt odramatisk tilläggning och Lotta stod såklart på kajen och tog emot oss. En minut efter oss kom Hans och Cilla in och lade sig bakom oss och sedan var bredsideplatserna slut! Det var faktiskt förvånansvärt många båtar för att vara oktober. Vi var sex glada själar som gick bort till AW och vilken bra mat det var! Först hade Lotta varit tveksam till om de skulle ha öppet – men det var faktiskt nästan fullt. Vi träffade  också på lite gamla bekantskaper också i form av Stig och Mariett. Alltid trevligt. Kvällen avslutades med kaffe i Nannys sittbrunn och tänk vad bra det är med en stor sittbrunn där alla vänner får plats 🙂 Lördagen kom med lite mer vind och beslutet att ligga kvar var inte svårt. Jag gav mig i kast att fixa lite av knarret i ett par av durkarna – ett problem som brukar återkomma och vandra runt beroende på årstid. Magnus monterade hela 4 nya led lampor och Lotta jobbade med sina armband så i det hela hade vi en riktigt kreativ dag. Detta trots att vi inte kom iväg på en promenad – men jag påstår bestämt att det var Lottas fel som i sin tur skyllde på en grining tå…. Middagen intogs senare i Nanny där vi festade på både köttfärslimpa och plommonspäckad fläskarré. Sedan tog orken bara slut och de flesta av oss tog en tidig kväll men Magnus och Vessla satt såklart kvar och tjatade ett bra tag. Nu börjar det kännas att vi faktiskt snart ska ge oss av. Planen är ju att gå direkt till Norge i maj nästa år och isåfall var det sista gången vi var på Gullholmen för ett par år… läskig känsla! Söndagen kom med sol och sydostlig vind så när vi kramat alla hejdå så tuffade vi hemåt i motvinden. Dorey hade redan hunnit lämna så nu ser vi inte dem mer på Björholmen denna säsongen men Ia o Patrik jobbade med sin nya båt och tillsammans med Alf höll de på att montera ett peke. Alltid något att pyssla med och varför måste sommaren ta slut? 🙂 Men huset stressar oss en hel del så det var bara att åka hem – vi har fortfarande en massa saker som måste fixas innan vi kan hyra ut så eftermiddagen gick åt till att bocka av ett par “måste punkter” på husets att göra lista! Vet ni någon som vill hyra ett hus i 3,5 år?? 🙂

141004_1Magnus har fått en ny läslampa

141004_2

Och navigationsbordet har fått ny kartbelysning

141004_3Akterruffen har fått ny takbelysning

141004_4 Och så lyser äntligen ledbelysningen bak på radarstolpen

Bookmark the permalink.

One Response to Mysiga Gullholmen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *