Hej då Björholmen :-(

Gulliga Ann-Sofie kom och hämtade oss i fredags för att vi skulle slippa ta med oss bilen upp till Björholmen och få ett problem med att hämta den på söndagen. Jo, det var ju inte bara Ann-Sofie som hämtade oss, Roger plockade vi upp på vägen också. Efter en snabb handling på Kållekärr så blev det grillmiddag i Ripasso. Vi fick dessutom ett jättegott äkta bubbel för att fira sista kvällen på Björholmen. För så är det faktiskt. Ja, jo, sista och sista – det är ju en sanning med modifikation. Det är ju inte så att vi ALDRIG kommer komma tillbaka till Björholmen, men det var sista kvällen innan vår resa – så på så sätt så var det den sista. I alla fall fram till hösten 2018….. När vi lämnar i maj nästa år så räknar vi med att gå via Skagen och inte norrut längs med Västkusten. Efter maten så tog vi oss en bastu och badtunna och vi satt kvar läääänge denna kväll. Det är lite sorgligt att sitta och titta ut över en nästan tom hamn. Jisses, vad vi kommer att sakna Björholmen och alla dess trevliga invånare. Vid 12-tiden på lördagen stod vi på akterdäck och vinkade vi adjö till Ripasso, La Belle Vita och Björholmen och det var faktiskt med en stor klump i halsen som vi motoriserade söderut. Vi kunde inte ha vinden mer mitt i näsan och dessutom så är hon väldigt orakad runt magen just nu så det blev tråkiga timmar under kapellet ner till Hönö. Klockan var nästan 18 innan vi var tillagda och klara men “vår” plats är inte ledig ännu så vi fick lägga oss i gästhamnen. Och där ligger ju gumman bra 🙂 Dessutom fick vi ett litet roligt mottagande. En av “gåbbarna” (vågar jag skriva så??) alltså en av de riktigt rutinerade gamla fiskeveteranerna som brukar hålla till nere i hamnen kom fram och önskade oss välkomna tillbaka, när vi lade till. Det var nytt!! och det känns skönt att de har lite koll på vår gumma!  Vi slocknade tidig denna dag – undrar om inte det var den trevliga fredagen som hängde i fortfarande….. Som vanligt var jag vaken tidigare än Magnus på söndagen och satt i min sittbrunnshörna och myste med en kopp te. Fast efter ett tag började jag fundera på var jag lagt fästena till det gamla sittbrunnskapellet. Det är ju så att måsarna på Hönö är väldigt produktiva och vi vill inte att de ska få använda vårt nya kapell som pricktavla. Därför har vi sparat det gamla kapellet och har tänkt att ha det som höstkapell – men då måste vi ha upp kapellbågarna och då behövs ju beslagen till dessa – och då kommer den stora tiotusenfrågan… VAR har jag lagt dem? Efter två timmars letande så gav jag upp. Jag har ingen som helst aning om var jag har stoppat dem. Förmodligen så ligger de på ett riktigt, riktig smart ställe. Undrar hur länge jag ska fundera på denna pucken innan jag kommer på var de finns. Så stor är ju inte Nanny menar jag… Men hon har fantastiska gömslen och vrån. Mummel…. Som nödlösning så drog jag snören över hela kapellet och även längs med bommen så att måsarna åtminstone inte kan promenera runt och parkera sig på olämpliga ställen. Syster yster var så gullig och kom ut och hämtade oss strax efter 12 så vi kunde komma hem och städa lite. Det är ju så att vi har huset till uthyrning och denna veckan kommer vi har flertalet personer som ska komma och titta. Spännande 🙂

Bookmark the permalink.

2 Responses to Hej då Björholmen :-(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *