Ingen båt så långt ögat kan nå….

I torsdags började vi med “projekt garaget”. Det faktum att vi kört en hel lastbil till tippen innan syntes inte så det var bara att börja i ena änden och jobba sig framåt. Carl och Magnus körde dessutom iväg min älskade Clavinova till Vedholmarna som ska vara fadderföräldrar till pianot under vår resa. Jag är helt säker på att hon kommer att må mycket bättre hos dem och hon kommer definitivt att få mer uppmärksamhet hos dem än hos oss 😉 Sedan var tanken att vi skulle åka ut till Nanny på fredagen och ge oss själva en lång skön båthelg men jag fick bara inte ihop det i huvudet. Orsaken var nämligen en kollega på jobbet som glatt förkunnade att det bara var fem veckor kvar till jul! Detta ledde till att jag fick totalpanik när jag insåg att vi skulle vara ute ur huset om sex veckor…. Och vi har MASSOR av saker kvar att göra, för att inte prata om prylar att gå igenom. Efter lite konsultation med Magnus så insåg vi båda att Nanny får vänta lite till… Efter årsskiftet när vi är husfria kan Nanny få all uppmärksamhet hon förtjänar och behöver. Lördagen började med att Magnus plockade bort badkaret. I vårt badkar, bakom fronten, så bodde nämligen ett gammalt ickefungerande element…. Är inte det normalt, att ha ett element i badkaret, alltså? Vi tyckte i alla fall inte det och efter en hel del pyssel så lyckades Magnus få bort det och plugga rören. Dessutom så har brunnen till badkaret haft en obehaglig ovana att svämma över ibland så jag fick verkligen övertala mig själv att ta tag i detta. Efter att ha rensat vattenlåset från 0,5 liter rostflagor och andra obehagligheter så funkar nu allt som det ska, hoppas jag! Jag insåg med detta urkjobb att det finns saker jag hatar mer än att måla och det är ju just nämnda avloppsarbete…. Det var med andra ord inte så jobbigt att börja måla väggarna i trappan efter detta. Men man kan ju inte bara jobba så på kvällen fick vi besök av Mats o Bettan. Det går ju faktiskt att umgås med Björholmarna även på torra land 🙂 Magnus fick trots allt lite doft av båtliv på söndagen i alla fall när han åkte ut och tittade till gumman – och ja, hon hade det bra. Jag fortsatte med garaget och har bland annat gått igenom alla våra verktyg, och nu blir det lite pinsamt. För vi har ju som bekant alldeles för mycket prylar. Jag är totalt osentimental och har inga problem att slänga saker, men när vi kommer till avdelningen verktyg så blir det lite jobbigare. Nu har vi en hel del arvegods från kära morfar Bertil, framförallt har vi filar på tvären och längden…. Fast vi måste erkänna att mycket (väldigt mycket) har vi samlat på oss själva genom åren. Eller vad sägs om samlingen av skruvmejslar nedan? Jag kan ju då också tillägga att vi har en försvarlig samling verktyg i båten redan och på frågan om man kan ha för många skruvmejslar så måste jag nog numera, tyvärr säga, ja! Garaget är nu i alla fall genomgånget och vi har stora högar som ska skänkas bort/köras till tippen/ skickas upp på vinden/packas ner i båten. 2014-11-16 14.11.50 2014-11-16 14.11.43

I lördags fick vi ett trevlig meddelande från  Carin och Michael. Det är jättekul när man får respons på allt dravel jag skriver, högt som lågt. Och varje gång så blir jag alltid lite förvånad över att det faktiskt är någon som läser 😉 . Tack alla ni som hör av er och kommenterar, jag blir jätteglad 🙂 Efter nyår kommer bloggen att ta ordentlig fart, det lovar jag 😉 Nästa helg är det “STORA ÅTERTRÄFFEN” Då ska alla deltagarna från vår Hollandseskader träffas hos oss och prata minnen och bara ha det allmänt trevligt. Detta blir sista eventet i huset innan allt innehåll plockas bort, monteras ner och packas ihop. Gissa om jag är glad över att vi ska fira jul hos syster i år! Ja, på tal om syster. Hon hade världens otur idag – både kylen och frysen klappade ihop i natt och hon var väl inte direkt lycklig när hon vaknade till detta i morse. Men det innebar då, mitt i eländet, att hon ställde sig och lagade storkok och vi fick därmed världens godaste kycklinggryta av henne. Det satt fint efter en hel dag ute i garaget!!  TACK!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *