Stormen Egon

Fredagseftermiddagen började med att vi flyttade prylar, igen…. Denna gången var det ett lass av dotterns saker som under torsdagen hämtats från hennes morfars vind och nu baxade vi upp dem på farmor och farfars vind. Efter en mysig fika kröp vi ner i båten och fick oss en mysig fredagskväll i soffhörnan där vi inte gjorde många knop. Dock gick Magnus ett varv runt båten och kontrollerade förtöjningar och annat inför den kommande stormen. Denna fredagskväll var det dock helt bleka och makalöst vackert – dessutom var det mareld 🙂

2015-01-09 18.21.01

Efter en god natts sömn ryckte det faktiskt i arbetstarmen och vi pysslade med både det ena och det andra. Vår stereo har stängt ner sig igen så Magnus plockade isär den ytterligare en gång men mängden ärg inombords var för stor så efter tre försök så gav han upp. Jag gav mig på de knarrande väggribborna framme i fören och byggde upp ett stöd bakom av gamla plastskärbrädor. Dessa skärbrädor är ett underskattat och mycket användbart material. Bland annat har vi dem för att bygga upp under durkar där det knarrar. Plasten är stiv samtidigt som den är lättbearbetad men både varmluftspistol och sticksåg. Magnus gick också igenom sina kopplingar till multiplexern och ritade upp ett riktigt kopplingsschema för kommande eventuella felsökningar. Observera ordet eventuella här – för nu när allt är uppritat så kommer det med största sannolikhet inte att inträffa några fel i denna kopplingsbox 🙂

2015-01-10 10.47.57 2015-01-10 11.34.40 2015-01-10 13.43.10

Vår kära visseljohanna gav ju upp i slutet av semestern och sedan dess har jag letat med ljus och lykta efter en med ett liknande handtag. Alla jag hittat har bara ett helt handtag och inte ett öppet som vår gamla vattenkanna. Finessen med ett öppet handtag är att vi kan hänga upp den i taket över soffan och på så sätt enkelt stuva undan den – även om den är varm. Till slut gav jag upp och köpte en från IKEA och efter lite funderande så satte jag sågen i handtaget. Och det känns som att det kan fungera. Handtaget är förvånansvärt stabilt….

2015-01-10 10.37.54 2015-01-10 11.13.11 2015-01-10 11.13.26

Under dagens pysslande så växte vinden sakta men säkert och vatten nivån i hamnen gick ända upp till kajkanten. I dessa lägen är det otroligt skönt att ligga på en flytbrygga. Vinden kom först snett bakifrån för att sedan vrida och komma med full kraft rätt in i sidan. Det är inte varje dag man måste sjöstuva när man ligger förtöjd i en hamn. Nu är det bara vinden som är jobbig i Klåva för det finns inte plats för någon sjö att byggas upp i den lilla hamnen. Vi tog en liten sväng ut på kajen men den blev bra kort för vi var snabba att komma ner i lä och i värmen igen. Ut på eftermiddagen hade vi stadigt över 25 i byarna och runt midnatt hade vi 37 i byarna. Obekvämt? Nä! – faktiskt inte utan framförallt en massa oväsen från knarrande tampar. Nattsömnen blev över förväntan, klart att man vaknar till när Nanny lägger sig ordentligt ned åt sidan men man vaggas ju fort till söms igen. I alla fall när man vet att man ligger så tryggt som vi gör nu. Magnus påpekade ett par gånger att vi förmodligen kommer att uppleva liknande väder liggandes på svaj – helst INTE om jag får bestämma. Och det är väl jag som bestämmer? Eller???

bild Det var först på natten vi fick de riktigt höga vindstötarna – men som alltid – man sover gott i Nanny

150110_3135 150110_3120 150110_3114 150110_3101 150110_3093 150110_3091 150110_3090 150110_3088

På söndagen fick vi jättegod middag hemma hos farmor o farfar tillsammans med Thomas o Camilla. Alltid lika trevligt och gott 🙂 Därefter var det dags att lämna Nannyhemmet och bege oss till tillfälliga hemmet – Villa Balder! 110 dagar kvar idag. Nu är det som att någon har trampat gasen i botten åt oss!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *