En veckas pyssel till tar oss lite närmare :-)

Bomkapellet fick sig en rejäl omgång impregnering en solig eftermiddag och samtidig passade jag på att såga till två ”brädor” som ska bli två extra hyllor i vår garderob. Hyllplanen är än så länge bara gjorda av återvunnet pallmaterial. Jag vill se att det blir bra innan vi investerar i dyrare trämaterial. Vi har så sakta börjat att vänja oss vid att vi nu måste in i ett mer ekonomiskt tänk. I slutet av denna månad får vi vår sista lön på 3,5 år och eftersom vi nu ska leva på våra sparade resurser så gäller det att hålla i slantarna. Vår plan att lägga oss inne i Gästhamnen i Göteborg de sista tre veckorna i april lade vi snabbt ner när vi insåg att kostnaden för detta skulle landa på över 8000:-… Inte mycket till lågsäsongsrabatt där inte. Men det finns så många änglar i vår omgivning som så gärna hjälper till och denna gång var det Kent och Gunilla som ställde upp och lånar ut sin båtplats i Lindomehamnen till oss. Fantastiskt bra och snällt och gulligt av dem. Det kommer bli perfekt att ligga så centralt och kunna fixa det sista innan vi släpper tamparna. Tack Kent och Gunilla!!!! 🙂

Vi skickade in vår satellittelefon på kontroll eftersom vi inte fick den att fungera förra året. Vi fick den tillbaka med fullt testprotokoll och allt ska fungera. Skönt! Nu ska bara vi förstå oss på den. Efter mycket räknande och funderande så har vi också investerat i ett simkort på 300 minuter med en giltighet på ett år. Här flög alla tankar på att hålla i slantarna rätt ut genom fönstret för här åkte vi på nästan 7 000:- Orsaken till investeringen är flera. Dels är det en ren säkerhetsfaktor – vi måste kunna ladda ner väder och larma om det händer något. Men det är även rent mentalt. Att vi vet att vi kan slå en signal hem då och då, ta emot och skicka mail och SMS. Detta innebär också att vi förmodligen kommer att kunna uppdatera hemsidan mer regelbundet också. Jag trycker på ordet förmodligen för vi har inte fått mailfunktionen att fungera riktigt ännu. Och på tal om saker som inte riktigt fungerar så har jag lite problem med hemsidan. Dels så fungerar inte kontaktformuläret men jag har även problem med att prenumerationen på inlägg strular. Jag lovar att jag ska titta på detta så fort saker och ting lugnar ner sig lite 🙂

Torsdagsförmiddagen gick åt att sitta hos allergologen och käka räkor! Tro det eller ej men jag är inte dödligt allergisk mot skaldjur längre!!!  Såååå skönt. Och det var helt underbart att få detta bekräftat under ordnade former. Först satte de en nål så att de kunde ge mig adrenalin (tror jag) om något inte gick så bra. De kollade alla värden och så började de med att hålla en räka mot insidan av min underläpp och så fick jag vänta i 20 min. Om jag inte var hypokondrisk innan så blev jag det nu. Stack det inte lite i underläppen? Svullnade den inte?? Men det var ytterst lite så de fortsatte med att lägga en ny räka på tungan och det gick också bra med bara lite kli och lite svullnad. Därefter fick jag tugga på en räka och spotta ut den för att till sist faktiskt äta en räka. Jo. det kliade i halsen men inte så farligt. Så domen är att jag kan börja äta lite fisk försiktigt och då och då kan testa skaldjur. Men jag får ha lite koll, för det kan komma tillbaka. Det bästa med detta är att jag nu kommer våga äta mat på fler typer av restauranger. Jag kommer inte behöva vara livrädd för att kocken har haft skaldjur på samma skärbräda som han sedan skär min kyckling på! Detta känns riktigt bra – men det kommer inte inträffa att jag går på skaldjurfrossa eller liknande. För jag tyckte faktiskt att det var riktigt äckligt med räkor!

I fredags hade jag ett föredrag under frukostsfikan på jobbet om vår kommande resa. Det var rätt mycket folk som lyssnade och jag försökte svara på de vanligaste frågorna som vi får när de får höra att vi ska ut och segla. Bland annat den ständiga frågan om vad vi ska äta 🙂 Det var verkligen jättekul att få berätta och jag fick fin respons av mina härliga kollegor. Men den vanligaste frågan ”hur känns det” går bara inte att svara på….. Vi har ju helt enkelt inte fattat vad vi håller på att ge oss in i p, den frågan GÅR bara inte att svara på!

Magnus kom och hämtade mig på jobbet efter en AW och han hade med sig en fullastad bil för nu börjar vi så smått flytta saker igen. Men nu har vi påbörjat den sisa flytten. Nu fyller vi Nanny med allt tänkbart. Undrar om vi verkligen behöver allt som vi proppar i henne. Det är många ”bra att ha saker” just nu.

Just nu sitter jag i soffhörnan och njuter en kopp te och lördagsmorgonen. Att jag faktiskt har kli i halsen tänker jag ignorera fullt ut. Jag har INTE tid eller lust att bli sjuk nu. Vi har massor av pyssel att göra denna helgen! Vi önskar er alla en härligt helg!! Kram kram

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *