Bråd arbetsdag nr 1 på land

Vi hade ställt klockan på 07:00 för att i god tid hinna färdigställa båten inför lyftet kl 08. Strax innan 07:30 hörde jag dock ett brummande på kajen och där kom Hans, glad i hågen med trucken klar att lyfta båten. Jag bad om att vi skulle få fem minuter på oss att få på oss varma kläder och det var självklart inga problem. Det var en strålande vacker dag men också en hel del kraftig iissskalll vind. Så det blev underställ med långärmat och mysbyxor med fodrade stövlar och därefter min sk Michelingubbedräkt (flytoverallen) ovan på detta drog jag på mig oljestället… Allt detta resulterade i en rörlighetsgrad lika med noll men jag höll mig varm och go. Efter att ha kastat en blick i båten och konstaterat att jag egentligen nog borde stuvat lite till så kravlade jag mig upp på kajen. Att bara stå vid sidan och titta på när gumman ska upp ur vattnet är nog det värsta jag vet. Jag blir hiskeligt nervös och måste därför absolut störa Hans med en massa dumma frågor och påpekanden när han försöker sköta sitt jobb…. Man är ju så dum som människa ibland men snälle Hans är förstående. När Nanny hängde i lyftbanden i trucken och skulle transporteras de få metrarna till spolplattan så gungade hon till rejält och jag lovar att jag fick bita mig i tummen och samtidigt snurra tre varv på plats för att inte skrika högt. Men allt gick bra och det 30 cm långa skägget i vattenlinjen spolades effektivt bort med högtryckstvätten. När hon var uppallad stadigt och säkert så klättrade vi upp i båten och in i värmen och fick i oss lite frukost. Till min stora irritation så hittade jag min Ipad på golvet och hela skärmen var spräckt. Jag hade missat att den låg i bokhyllan innan lyftet och där hör den självklart inte hemma. Så nu är jag smått (riktigt) förbannad på mig själv 🙁 Men det är ju ingen idé att sura över spilld Ipad så vi klättrade ut i solen och kylan igen. Magnus satte igång att med högtryckssprutan och med hjälp av den så jobbade han sig igenom mögel och fågelskit på däck. Jag stod under och skrapade vattenlinje…..

När vi bor ombord på båten och hon står på land så uppstår vissa praktiska problem. Bland annat innebär detta att vi inte har någon toalett och ingen dusch och det funkar inte direkt att diska så hela situationen blir lite “camping”. Eftersom hamnen inte öppnat sina faciliteter så gick jag bort till gymet som ligger precis i närheten och kollade med dem om det fanns möjligheter att få köpa in sig på deras toalett och duschfaciliteter. Det gjorde det självklart och eftersom betalningen innebar att vi skänkte pengar till deras insamling till Afrika så kändes detta toppen. All heder och tack till Nordic Wellness för att ni ställer upp så!
Sedan kan jag ju säga att om ni aldrig har blivit uttittade förut så kan ni ju försöka med att gå in på ett proppfullt gym iklädd Michelingubbedräkt, krångla sig ur stövlarna, gå genom gymet, upp en trappa och in i ett ännu mer, vrålvarmt, proppat omklädningsrum och till sist hitta toaletten längst in. Det får folk att höja på ett och annat ögonbryn kan jag lova 😉

Goa Ingela och Uno lånade ut sin bil så eftermiddagen blev en resa till fastlandet för en träff med JRSK på kvällen och lite prat om radiokommunikation. Men innan dess så fick vi åka till Björlanda marin för att lösa ett litet mysterium. Våra nyligen inköpta axelanoder visade sig inte passa – trots att vi hade köpt samma som förra året. I alla fall trodde vi det eftersom det var samma Hjertmansnr på. Men årets anod var grovgängad och vi behövde en fingängad och det visade sig att vi behövde åka till en Volvospecialist för att få till detta. Självklart köpte vi då på oss ett gäng så att vi har på resan och med det nätta st priset på 300 kr styck så sved det gott i plånboken. Men nu börjar vi bli bra på att tala om att vi är långseglare (snart är vi det i alla fall) så vi lyckades i alla fall med att prata till oss en rabatt på 10%
Därefter hämtade vi de sista prylarna i Lottas gäststuga och via Biltema så blev det en tur till Hjertmans där vi lämnade tillbaka de felaktiga anoderna och informerade dem om deras leverantörs lilla miss. För en gångs skull fick vi alltså tillbaka pengar från Hjertmans. DET var nog första gången.
Om vi summerar arbetsdagen så känns det som vi ligger bra till trots att vi har fört upp ytterligare tre saker till på “att göra på landlistan”

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *