En torrlagd Påsk

Idag är det arbetsdag 5 på land och dessutom var det påskafton i går Hela kroppen skreeeeeek i motstånd redan i förrgår. Dagarna blir väldigt mycket springande upp och ner för stegen. Jag ÄR så trött på att gå UPP i båten! Det är onaturligt!!!! Samtidigt så har vi det väldigt trevligt. Vi har jättemycket småbesök av alla trevliga människor som tittar förbi. Ibland har jag känt mig lite splittrad mellan jobb och besök men vi försöker verkligen. Om vi inte varit fullt uppmärksamma mot våra besökare så ber vi om ursäkt, men när man har huvudet mitt i något så är det ibland svårt att släppa men egentligen är det inte OK… så förlåt för det allt gott folk! Vi har haft så otrolig tur med vädret med strålande sol men så fort man hamnar i vinden eller i skuggan så är det bitande kallt. Jag har mer eller mindre bott i min michelingubbedräkt och jag kan lova er att den behöver tvättas vid detta laget. Vi slog på stort och grillade på hamnplan på påskafton och efter maten så gick vi upp till vattentornet och tittade på fyrverkerierna och påskefyrarna men vi var så trötta så redan vid 22 var vi tillbaka i båten och det tog inte många minuter innan vi slocknade i soffan båda två. Det var ju inte utan man saknade hela gänget från Björholmen som samlats till påskmiddag uppe i Skärhamn. Men man kan ju bara inte vara med på allt och nu när vi a åka iväg så får vi ju bara vänja oss. Idag söndag så är vi faktiskt klara för sjösättning men vi har ett antal projekt kvar som vi gärna vill hinna innan men det känns faktiskt ganska lösbart just nu. Projektet med att höja vattenlinjen tog bra mycket längre tid än vad jag trodde men nu är det klart. Magnus har lagt en hel dag på att polera friborden och dessa fick vi riktigt vita och fina med hjälp av oxalsyra som vi blandade med vatten och penslade på skrovet. Efter ett par minuter så spolade vi av och tvättade med Jif – helt fantastiskt resultat! Idag kom också jorplattan på plats och vi fick därmed ytterligare två hål i båten. Men utan denna så lär vi inte få någon kontakt med kortvågsradion så det är bara att bita ihop och borra!. Alla durkar och tofter i sittbrunnen har också fått sig en tvättning och sealning med Snappy Teak och står i detta nu på tork nedanför båten. Sjösättning är beställd till kl 10 på tisdag och det ska bli riktigt skönt när gumman är blöt om magen igen.

Vi önskar er alla en fortsatt god påsk

image image image image image

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *