150921-23 Sociala medier för seglare och lite bastu

Hela den svenska maffian bevakar kanal 68 på VHF:en så att man kan småprata med varandra lite då och då. Detta leder till många dråpliga situationer och kommentarer. Eftersom alla lyssnar och med glädje bryter in och kommenterar andras konversationer så leder detta till att alla har full koll på varandra och ibland skrattar man så att man inte vet var man ska ta vägen. Som exempel kan nämnas att Kalix-Lotta förklarar för Uppsala-Marcus hur man bör avsluta ett samtal i Norrland för att undvika “stryyyk…” eller Paco, 10 år, som har nya avslut på alla sina meddelanden varje gång – typ. “Över och ut, tjillevippen, klart slut”. Facebook – släng dig i väggen säger jag bara 😉

Dagarna på Islas Cias var helt otroligt härliga men det var dags att gå vidare och vi tog oss heeela vägen in till Vigo. Magnus hade googlat och kommit fram till att en av marinorna hade BASTU!!! Det var då inte på tapeten att välja en annan marina så vi och Resolute lade till längst inne i hamnen och Magnus fick sitt bastubad. Det ingick att vi fick lov att använda bassänger och gym också. Men bassängerna var överfulla med barn som hade simträning så jag och Katarina valde att basta en liten stund för att sedan stå i den varma duschen och löddra oss lääääääänge 🙂

Kvällen blev en trevlig middag ute på stan i de äldre kvarteren. Efter ett långt velande så hittade vi ett litet hak. Vi fick det till och med rekommenderat av den trevlige servitören/inkastaren  restaurangen bredvid och fick beställt både kött och vin. Vinet var oerhört gott och köttet välgrillat. Vi gjorde ett försök att få någon form av sås till köttet. Något som det inte brukar finnas tillstymmelse till i det spanska köttköket. Magnus försökte med “salsa…???” och ” salsa picante…??” Servitrisen såg misstänksamt på honom och det blev inte bättre när han försökte med “ailoli….???” Till sist lovade hon att vi skulle få någon form av salsa till köttet. Vi skrattade gott när kocken kom förbi med en flaska Tabasco och frågade vem som ville ha. Men vi fick dessutom in något grönt flytande på en liten tallrik. Vår gissning var att det var grön pesto tillsammans med hiskeliga mängder vitlök och en försvarlig mängd tabasco… Starkt var det i alla fall!! Dessutom så bestämde sig Resolute för att skämma bort oss och bjuda oss på middagen. De påstod att de var skyldiga oss det – vilket vi inte riktigt få ihop Magnus och jag men vi hade inte så mycket att säga till om så vi får väl se vad vi får hitta på istället 😉

Nu idag, onsdag så har vi handlat lite, tankat vatten, tvättat båten, köpt extra hårddiskar, mm mm. Solen skiner och det är varmt som i en bakugn bakom pirarna till hamnen. Nu är tanken att vi ska tanka lite diesel, eftersom vi har fått uppgift om att denna är billigare i Spanien än i Portugal. Planen är nämligen att vi går ut från hamnen här i Vigo idag och tar oss ca 10 sjömil ut till en ankarvik och i morgon seglar vi vidare till Viana do Castello i Portugal – tror vi i alla fall…

Jo, jag har en annan uppdatering också! Jag har shoppat mig en kamera! Jag gjorde precis så som jag bestämt mig för att inte göra… Jag köpte en på Blocket… Det är en exakt likadan som jag har, en 40D. Priset var rätt och säljaren verkade vettig så jag har chansat lite… Den har ganska nyligen varit på rens och har inte gjort så många exponeringar enligt uppgift…. Världens bästa syster Tina slängde sig i bilen och åkte och hämtade den åt mig. Nu ska jag bara få upp den till Stockholm så att Björn får ha den i sitt handbagage när han flyger ner till oss om ett par veckor. Tack än en gång Tina för att du alltid hjälper till och ställer upp och fixar för oss!!!

Här kommer också ett alldeles för stort fotoalbum över Spanien! – Vi höres när vi är i Portugal 🙂

Spanien
Bookmark the permalink.

2 Responses to 150921-23 Sociala medier för seglare och lite bastu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *