151103 Vi väntar lite till…

Det har blåst bra i ett par dagar. Riktigt bra. Det är till och med så att det är någon form av katastroftillstånd utlyst på kusten precis innanför oss. Flera byar och därmed även hamnarna längs med Algarvekusten är översvämmade så det skriker om det. Det är lite absurt att vi sitter i vår båt, ett par knappa sjömil ut och tittar på Portugisisk TV  om de byar och hamnar vi just besökt. Där är  vägar bortspolade och folk vadar med vatten upp till axlarna mellan husen. Riktigt läskigt. Så att vi hade 26 m/s ett litet tag och därefter kraftiga åsk-,regn-, och stormbyar i ett dygn känns helt ok. Bra att bo i båt ibland,  I alla fall om det är översvämningar och man har ett så bra ankare som vi har. Ovädret gav dessutom med sig tidigare än beräknat så vi har haft en lugn och skön natt där vi båda sovit som grisar. I går kväll så nåddes vi också av nyheten om ytterligare en storm och denna gången var det i Sydafrika där en hel hamn råkat riktigt illa ut. Våra JRKSvänner på Mahimahi låg just i denna hamnen och det var skönt att i morse få höra att de hade klarat sig bra. Saker och ting är lite för spännande ibland.

På den positiva sidan så vaknade vi till en ljusare himmel där solen sken igenom både här och där. Dessutom så visar det sig att vårt surfkort som borde ha tagit slut vid 24 tiden i går kväll fortfarande fungerar. Så nu gäller det att passa på med alla Internetgrejor för vi lever på övertid känns det som. Vi laddar ner väder i massor och så som det ser ut nu så lämnar vi Portugal i morgon förmiddag och går mot La Graciosa på Kanarieöarna. Om vi får för mycket motvind så finns det en möjlighet att vi viker av och tar en liten avstickare till Marocko istället. Turen över till holmarna är ca 550M vilket innebär att det borde ta oss 5-6 dagar sisådär. Det kan lika gärna ta 7 dagar så om vi inte hör av oss i tid så behöver ni inte vara oroliga. Vi kommer att försöka uppdatera vår position via kortvågsradio när tillfälle ges men vi lovar inget. Vi har ju också bra möjligheter att ladda ner väder och korta mail via vår kortvågsradio.

Ni kan och får väldigt gärna skicka SMS till oss på vår satellittelefon under dessa dagar – det är alltid kul :-). Det är gratis om man gör det via webben och det finns ett formulär här. Men vi kommer troligen inte att svara er via satellittelefonen eftersom då börjar det bli dyrt för oss 😉 Mer uppgifter om hur ni kan komma i kontakt med oss finns under fliken KONTAKT.

För er som följer oss via Facebook så kommer våra inlägg se lite annorlunda ut nu. När jag gör ett inlägg här på hemsidan så kommer detta postas direkt på Facebook med länk till hemsidan. Detta innebär att jag inte kan “tagga” Magnus som jag brukar. Så ni som bara följer Magnus men vill ha uppdateringar av inlägg på Facebook måste lägga till Nanny Längesegling i er vänskapskrets också 😉

Nu låter det som att vi ska vara borta i en evighet och så är det ju inte såklart. Men jag ska erkänna att det är lite pirrigt. Magnus och jag har aldrig gjort en så lång överfart innan och det känns alltid i magen innan vi kommer iväg. Den längsta etappen vi har gjort är 400M och det var över Nordsjön förra året. Vi är inte på något sätt oroliga – snarare förväntansfullt pirriga!

Vi håller på att sätta båten i sjöskick som vi säger. Det innebär att det åker in en handduk i ett skåp här och där för att hindra att saker och ting ligger och rullar och slår. Jag har också städat ur köket och salongen så att vi har så lite grejor i vägen som möjligt. Vi (jag) har en förmåga att drälla saker runt mig när vi är ute på dyngseglingar så då underlättar det om det är lite mindre prylar till att börja med. I köket har jag bland annat rensat bort brödrost, 230V vattenkokare, vinkaraff , oljelampa och ljusstakar samt andra trevligheter som används vid lugnare förhållanden. Dessa har nu förpassats bak till garaget/akterruffen.

Så resten av dagen ska vi bara ta det sakta men säkert  och pyssla lite så förhoppningsvis är vi pigga och glada i morgon efter en skön natts sömn till.  Höres 🙂

Bookmark the permalink.

4 Responses to 151103 Vi väntar lite till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *