//WL2K 160125-26 Dygn 5 mot Martinique

Position 26/1 kl 12:00 UTC: N16*45 W034*55
Avverkade sjömil senaste dygnet 126M
Avverkade sjömil totalt: 580M
Antal sjömil kvar: 1507M
Medelfart senaste dygnet 5,25kn
Medelfart totalt 4,87kn

Nu har vi klarat av en fjärdedel av Atlanten! Det känns bra!
Vinden har avtagit lite och vridit aningen mer mot öster så vi hoppas på att kunna skicka upp en liten snutt till utav försegel nr 2 i eftermiddag. Detta för att få lite bättre balans i båten. Det innebär att vi har rullat in förseglet och satt genuan på kutterstaget. Så nu kan vi dra ut rullen på andra sidan och den bom som är monterad där när vinden tillåter. Just nu rullar det så att jag tror att jag blir tokig. Det är nog lite som att bo i lustiga huset på Gröna Lund skulle jag tro. Jag har inte sovit mycket i går på dagen eller i natt heller så när Magnus löste av mig i morse kl 07 så stöp jag till kojs och fick i alla fall två timmars sömn. Blir man bara tillräckligt trött så somnar man ju till slut. Men jag kan inte säga att jag känner mig utvilad men jag börjar vänja mig vid vinden i alla fall. Boris har svårt för att styra när vinden kommer nästan bakifrån, inte helt platt läns alltså, så det har blivit en hel den handstyrning i natt för oss båda. Konstigt det där. Snett bakifrån och platt läns går bra för Boris men inte några grader i mitten. Mummel? och gnäll….
Till middag igår så kokade jag potatis och öppnade en burk med ?Hakkeböff med lök?. Det är en konserv från Danmark från Beauvais som vi verkligen kan rekommendera. Hade vi bara tänkt på det så hade vi köpt med oss fler av den sorten när vi var i Skagen ? men det är lätt att vara efterklok. I vilket fall som helst så är den riktigt god. Rekommendation till er som snart ska ut och långsegla! Eftersom jag då också passade på att koka extra potatis så blir det något med stekt potatis till middag idag. Något som går att äta ur djup tallrik förstås ? för något annat är inte att tänka på. Till frukost blev det lite stekpannebröd ihoprullade med ost, skinka och grönsaker.
Nu på morgonen så hade vi också kontakt med MyFlower via VHF. De har passerat oss under natten och ligger strax före oss samt lite längre norrut.

Efter lunch så gick det att dra ut en och en halv meter på genuan på styrbordssidan. Dels så fick vi lite bättre fart och så började Boris fungera igen! Det är ibland inte mycket som ska till. Det rullar ju fortfarande såklart. Vinden ligger mellan 7-12 m/s och ibland kommer en stor våg och trycker till oss. 7-12 m/s är helt ok – mycket bättre än kuling 🙂

Tydligen så har vi också en båt framför oss som tycker att det är helt ok att slänga juiceförpackningar överbord för idag såg jag paket nr tre flyta förbi oss. Jag blir arg! Har det funnits plats för en full, tung juiceförpackning så finns det plats för en diskad, ihopplattad och tom juiceförpackning!

Tack Vesla för hälsningen! Kul att höra ifrån dig. Tack också Reidun och Roger – det värmer 🙂 Och så de fina rapporterna från Salbuvik!!

I övrigt är det bra ombord. Även om vi är lite trötta!

Bookmark the permalink.

One Response to //WL2K 160125-26 Dygn 5 mot Martinique

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *