160301-160303 St Barths

Ja, då har vi tillbringat ett par dagar i denna gamla Svenskkoloni. Det är rent, snygg med svenska och franska gatuskyltar. Det känns lite märkligt att promenera på Artillerigatan på St Barts och inte hemma i Göteborg…. Men vad tycker vi då?? För att vara helt ärliga, inte alls…. Här bor det riktigt rika och vackra folket. Det är många smala, välklädda människor med massor av blonderingsmedel och mycket silikon. Affärer finns det massor av, om man vill handla hos Rolex, Cartier, Louis Vuitton mm mm mm. Bilarna är i extremklassen och här åker inte ungdomarna moppe eller vespa. Här kör man små trimmade mopedbilar av beach buggie. Med jämna mellanrum så ankrar det upp ett kryssniongsfartyg utanför Gustavia och staden fylls till mestadels av feta, skära amerikaner, alla utrustade med var sitt färgglatt gummiarmband för igenkännande….  Handla mat är också kul. Här finns det mesta men det gäller att ha guldskorna på. Eller vad sägs om 12 ägg för 6,85 EUR, och då var de inte ens ekologiska…. Vi känner oss med andra ord inte så hemma. Men det finns ett par undantag. Vi stormtrivs i vår lilla ankarvik, Shell Beach runt hörnan, men ändå så nära. Det är lagom många människor och konstigt nog, endast ett fåtal båtar i viken. Inne på strandrestaurangen är det eftermiddagsparty varje dag fram till ca 20:00 som ger oss lagom underhållning från sittbrunnen. Sköldpaddor och fiskar simmar runt oss i det turkost klara vattnet och ibland ropar Magnus glatt till, när en rumpa i stringtrosor snorklar förbi 😉

Nanny från strandrestaurangen

Nanny från strandrestaurangen

Shell Beach

Shell Beach

St Barts

St Barts

Svenska Artillerigatan...

Svenska Artillerigatan…

Puben med utlämningstillstånd från Systembolaget

Puben med utlämningstillstånd från Systembolaget

På onsdagseftermiddagen så dök Björn upp på stranden och Magnus åkte i omgångar och hämtade honom och hans tunga packning. Denna gång hade vi inte beställt mer av honom än ett par extra datorbatterier och ett par trådrullar så förvåningen var stor när han öppnade sin väska och introducerade ”stora julafton”. Eller vad sägs om rödvin, rosévin, rökig whiskey, gräddfil (!), matjesill, korvar och lakrits i stora lass. Till detta ska tilläggas att Björn tydligen inte var helt nöjd med vårt helt obefintliga fiske hitintills och hade bestämt sig för att göra något åt detta. Följaktligen plockade han också fram ett gigantiskt fiskespö med rulle och lina och krokar och grejjer och mojjar och dingsar och jag vet inte vad. Vi bara gapade.

-Men du är ju inte klok, tyckte jag. Detta måste vi få ersätta dig för! – Nä, jag bestämmer väl själv var jag vill förvara mina fiskegrejjor, och jag tänkte förvara dem i Nanny, svarade Björn och tittade menande på mig… -Jaha… antar att vi ska fiska lite nu 😉

Björn med sina fiskegrejjor

Björn med sina fiskegrejjor

Med sig i packningen hade han också det silver smycke som jag designat och beställt av Jeanette Arkevall. Vi har ju alltid pratat om att vi inte ska segla jorden runt, utan runt på jorden. Så därför bad jag Jeanette göra detta smycke till mig på en rund platta som ska föreställa jorden – och på den segar vi runt på 🙂 Jag fullkomligt älskar det lilla hänget och det passar bra ihop mina andra hängen på mitt halsband. Lite lyx får man unna sig!

Mitt egendesignade seglarsmycke :-)

Mitt egendesignade seglarsmycke 🙂

Torsdagen började med att grabbarna tog sig ut på en löprunda och jag fixade lite lagom i båten. Efter det så gick vi upp på kullen och fort Oskar. Nu visade det sig inte vara till så mycket till fort men utsikten var fantastisk i hettan. Och så blev det så klart det obligatoriska besöket på Le Select och då hade Magnus och jag diskuterat färdigt och beslutet var taget. Vi har ju efter mycket om och men insett att vår jolle är för liten för de förhållanden som vi har här. Den hade funkat jättebra hemma i Sverige men här är det som att ha en liten röd trehjuling med flak, som barn har som sin första cykel, till att pendla till jobbet med. Hade vi varit en person ombord så hade jollen varit perfekt men nu är den helt enkelt för liten. Så vi knatade bort till skeppshandeln och bet i det sura äpplet och köpte en jolle med hård aluminiumbotten. Billigt blev det inte… men vi  måste ha en vettig jolle där vi kan åka två personer säkert, även i lite tuffare väder. I dag byter vi ankarvik och tar oss till norra änden av ön och planerar resten av Björns vistelse. Ön Saba verkar lite lockande 🙂

 

Bookmark the permalink.

4 Responses to 160301-160303 St Barths

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *