//WL2K Dygn 3 och lite till mellan Martinique och Curacao

160926 kl 12:00 Lokal tid, 16:00 UTC
Position:12 47´008N 066 56´426W
Avverkade sjömil totalt: 372
Avverkade sjömil sista dygnet: 113
Sjömil kvar: 125
Medelhastighet sista dygnet: 4,7
Medelhastighet totalt: 4,96

Vädret med lite för lite vind fortsatte under hela söndagen och ut på söndagsnatten. Men vi tog oss så sakteliga framåt och eftermiddagen och natten blev händelselösa. Om man inte räknar med den armada av flygfiskar som bestämde sig för att anfalla sittbrunnen mitt i natten. Det är helt klart chockerande när de kalla, blöta och sprattlande varelserna dundrar in i sittbrunnen. Framförallt när de tar vägen via en kroppsdel på den som lugnt sitter i en hörna och håller vakt. De små filurerna stinker något fantastiskt illa och släpper fjäll som klistrar sig fast över allt. De kommer dessutom mest på natten vilket får oss att anta att det är landtärnorna som drar dem till sig. På måndagsmorgonen kom vinden så sakteliga tillbaka och stampet och klampet minskade lite. Men inte helt. Nu ser vi att vi definitivt kommer att komma till Curacao på tisdagsförmiddagen och det är vi nöjda med. Magnus har haft lite problem med att få kontakt med kortvågsradion. Det är tydligen populärt här och många av de bra kanalerna är upptagna hela tiden vilket gör det svårt att sända. Så inatt hittade han en lucka vid 02:30. Det var därför gårdagens inlägg kom så sent och det är stor risk att detta gör det också. Vindarna ska öka rätt rejält i natt så vi får se vad han får till. Det tar rätt lång tid att sända och är lite bökigt om det blåser mycket.
Vi närmar oss nu kusten vid Venezuela och jag har förstått att det är vissa som är oroliga för oss på grund av detta. Var inte det! Vi håller oss långt ifrån den kusten och ABC öarna tillhör ju Holland och detta anses allmänt som säkra seglingsvatten.
I vilket fall som helst så är allt väl ombord och inget har gått sönder detta dygn 🙂 I skrivandes stund så gör vi över sju knop och om det ska fortsätta så får vi dra ner på farten för att inte komma fram mitt i natten 🙂

Kram på er alla så hörs vi snart när vi är framme i Spanish Waters på Curacaou. Liv o Magnus

Bookmark the permalink.

2 Responses to //WL2K Dygn 3 och lite till mellan Martinique och Curacao

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *