//WL2K 180720 Dag 5 mot Island

Position kl12:00 UTC 63 41,985N 025 43,774W
645 distans mellan Prins Christians Sund, Gronland till Reykjavik, Island Avverkat: 543 M
Kvar: 102 M

Och sa var det redan fredag! Det ar markligt att dagarna bara kan rulla pa sa! I morgon pa formiddagen bor vi komma in till Reykjavik ? det ska arligt talat bli ratt skont. Det har varit mycket motorkorning men i morse nar jag tog over efter Nils kl 05 pa morgonen kunde vi antligen stanga av motorn igen och fa lite ordentlig segling. Jag hade en underbar segling men vid halv atta fick vi besok.
Jag sitter i godan ro i min horna och funderar pa om det inte ar dags att reva lite eftersom vinden borjar ta i ordentligt. Da smaller det till precis bredvid mig i vattnet och jag hoppar minst en halv meter. En jattedelfin har varit uppe och sagt god morgon. Eller var det en liten val? Enormt stor delfin i sa fall. Jag skulle gissa pa att den var uppat 4 meter lang! Jag vacker genast Nils for jag vet att han vill se detta ? men tyvarr sa blev det inte mer an den det enda besoket pa morgonen.
Magnus tog over vid 8 pa morgonen och han fick samtidigt ta vindokningen. Framat 10 tiden hade vi liten kuling med gott och val 16 m/s i byarna. Meteorologerna hade sagt 8-10?. Nils gjorde Magnus sallskap i den blota sittbrunnen och jag gottade mig i soffan fram till 12 da jag lyckades sno ihop en lunch i det ratt harda vadret. Vi blev matta i alla fall. Det ar makalost hur fort sjon kan byggas upp och trots att vi seglar med kapellet uppe och det tar stora smallar sa smiter vagorna in i gliporna och stokar till det. Sa Magnus fick det riktigt harda passet denna dag. Det ar bra att ha en viking med ombord ? Fast vinden var ganska kortvarig och redan vid 14 tiden borjade det lugna ner sig vindmassigt. Tyvarr sa gar ju vagorna inte ner lika snabbt och i skrivandes stund sa ar det rulligt och slamrigt och ryckigt. Men for bara en timme sedan hade vi ett underbart me med naturen igen. Tyvarr lag Magnus och sov och missade detta. Jag hade under dagen filurat ut att det formodligen var en sk ?false killer whale? som kom och halsade pa mig under morgonen. Jag ar inte saker men den tillhor de storre varianterna av delfiner och ar helt trubbiga i nosen sa det kan stamma. Och nar en hel familj av dessa trubbnosiga delfiner (eller om det nu var sma valar??) kom och halsade pa oss sa visste vi nastan inte var vi skulle ta vagen. De var helt uppe vid sidan av sittbrunnen och aterkom gang pa gang. De surfade i vagen precis bakom Nanny, gick ner under vattnet for att sedan dyka upp bredvid oss i h med sittbrunnen bara en meter eller tva ifran oss. Arligt talat sa borjade jag nastan grata. Sa vackert och sa nara! Och sa STORA! Helt underbart!

Ja, och sa har det da gatt ytterligare en dag och allt ar val ombord.

Kram till er alla
/Liv, Magnus och Nils
www.nanny166.se
PS ? detta postas ocksa pa Facebook men det gar via hemsidan sa jag kan inte tagga Nils och Magnus. Dessutom kan vi inte se eller svara pkommentarer.
Satellittelefonen pa om ni vill skicka gratis SMS till oss p+881632588062 via hemsidan https://messaging.iridium.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *