//WL2K 180802 Dag 1-2 till Faeroarna eller Utvaer

Dag 1-2 till Faeroarna eller Utvaer
Position 180802 12:00 UTC: 62 40,260N 013 58,850W
Distans att fardas fran Island till Faeroarna 411M, till Utvaer 740M Avverkat: 178M
Kvar till Faeroarna: 233M
Kvar till Utvaer:562M

Kl 02:30 ponsdagsmorgonen ringde klockan och det var bara att kampa sig upp. Det ar nagot konstigt nar vi ska ut pa lite langre seglingar for jag kan verkligen inte sova natten innan. Varfor? Jattebra fraga. Ibland ar jag saklart lite orolig men oftast inte. Speciellt inte denna gangen. Vi har en jattebra vaderprognos och vi ska inte sa langt. Vi kan valja om vi ska stanna till pa Faeroarna efter lite mer an halva strackan eller inte. Sa varfor kan jag inte sova? Ingen aning. Men det ar oftast inte ett problem for sa fort vi kastat loss sa brukar jag krypa till kojs igen och da sover jag som en gris! Denna morgon fick jag klattra upp langs med fiskebatens sida och Magnus tog emot tamparna. I nastan stiltje tuffade vi ut ur hamnen langs de maktiga bergen. Vara Norska vanner hade gatt kvallen innan och Islanningarna i vikingabaten skulle ga forst senare ut pa dagen sa det var bara vi som rorde oss i hamnen. Och det var nastan dagsljus. Det ar konstigt med detta ljus sa har langt norrut. Magnus tog som sagt forsta vakten och jag sov i ett par timmar. Sedan byttes vi av. Prognosen stamde precis och ut pa eftermiddagen och natten fick vi harlig segling. Eftersom det ar sa lugnt har vi kort 8-timmars skift och Magnus sov mellan 18-02 och jag mellan 02-11. Funkar jattebra och allt ar mer an lugnt ombord. Nu gar vi for motor pa platt vatten. Trakigt men det ar transport som galler. Vi vill bara avverka sjomil och gora det sa enkelt som mojligt for oss. Forst i morgon efter lunch kommer vi bestamma om vi gar in till Faeroarna eller om vi gar direkt mot Utvaer i Norge. Kram till er alla ? spara lite varme till oss!
PS ? Ja, Nils. Vi saknar dig 🙂
PS2 – Detta ar skickat via sattelittelefonen och darfor kan vi inte svara eller se nagra kommentarer foran vi kommer fram och far tillgang till internet. Och som ni ser har jag fortfarande inte fatt ordning pa prickarna over bokstaverna….

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *