181209 Nya vyer

Det har ärligt talat inte varit mycket till båtliv se senaste månaderna. Vi har varit ute på Hönö och klappat Nanny samt sett till att hon klarar eventuella kommande köldknäppar. Att komma ner i Nanny är alltid som att komma hem. Fast det är nu med lite andra känslor än när vi var ute på längesegling. För nu har vi två hem…. eller, för att vara helt ärlig. Just nu har vi faktistk TRE hem. Nanny pratar alltid lite med oss och det känns verkligen som om hon är nöjd med att ligga still ett tag. Vi har en massa småpyssel som vi borde ta tag i men tiden räcker faktiskt inte riktigt till. Och när man har tidsbrist så måste man prioritera. Och tro det eller ej men vi priorterar ner Nanny just nu. Det är nog första gången det har hänt. Fast det är väldigt tillfälligt och strax efter årsskiftet är jag helt övertygad om att vårt fokus kommer att skruvas tillbaka till det normala.

För det är nämligen så att vårt rätt onormala fokus just nu är att flytta. Vi bestämde oss väldigt snabbt för att sälja huset när vi väl flyttat in. Huset kändes stort och bökigt och vi vill inte ha hand om allt underhåll som krävs. Så vi lade ut det till försäljning och första spekulanterna slog till och ett par dagar senare hade vi köpt oss en lägenhet. Och den lägenheten stod tom så det var inga problem att få tillträde tidigt. Dessutom ville våra köpare av huset ha tillgång så fort som möjligt så det var ju bara att hoppa på flytttåget. Tidigt i fredags morse kom Carl och hans kompis hem till oss och flytten gick i rasande fart. Man kan väl lugnt säga att det märks att Carl har jobbat i flyttbranchen i ett par år. Det hela gick hur smidigt som helst. Om man då räknar bort det faktum att vår soffa var så stor att den inte gick in i hissen. Så killarna fick bära upp soffan via trapporna istället. Det finns faktiskt nackdelar med att bo på nionde våningen! 🙂 Fast jag och Magnus slapp ju att bära så vi tycker fortfarande att det är helt ok. Så nu sitter jag här i min soffa och tittar på vår magiska utsikt. Jag fattar verkligen inte att vi får lov att bo här! Närheten till vattnet är helt underbar och vi kände oss hemma samma sekund vi kom inanför dörren. De tidigare ägarna har haft lägenheten som en övernattningslägen och totalt så har de sovit här endast ca 60 nätter. Även om lägenheten är två år gammal så är det mesta alltså helt oanvänt! Men det är ju utsikten som är den bästa grejjen. När Stena Lines tysklandsbåt lägger ut och vänder i älven så känns det som om man kan skaka hand med de som står på bryggan. Grannens gamla soffa hamnade på en av balkongerna och det är väldigt mysigt att krypa upp i den med en filt och bara vara.  Per o Kajsa kom och gjorde oss sällskap första kvällen och det är ju väldigt trevligt att vi nu är grannar. Syster Tina och Göran besökte oss på lördagskvällen så våra två första dygn har varit lite intensiva men supertrevliga 🙂 Sedan är det ju ett äventyr i sig att bo i en lägenhet proppad med moderna maskiner. Att förstå sig på spisen när middagen skulle lagas på lördagsvkällen visade sig vara en riktigt utmaning. Det pep och hade sig och med jämna mellanrum så stängde den bara av sig… Man skulle ju kunna läsa bruksanvisningen också men det är ju ingen sport!

Solnegång över Älvsborgsbron

Här kommer Danmarksfärjan

Älvsnabben tuffar förbi

Även på natten är det vackert 🙂

Så även om vi nu inte bor i båt så har vi fått tillbaka närheten till vattnet och det vill jag lova känns skönt!

Köp en kokbok i julklapp!

Idag är det andra advent och det går rasande fort fram till jul nu! Passa på att köpa en kokbok i julklapp till dig själv eller till någon annan. Eller varför inte till göra både och? Maila mig din adress på batkoket@gmail.com och swisha 230 kr för en bok inklusive frakt så skickar jag den bums. Posten lovar att alla brev som är skickade innan den 19 dec ska hinna fram till jul men gör din beställning så fort det går, så är du på säkra sidan 🙂 Det går att läsa mer om boken här

 

Sköt om er alla – så hörs vi snart igen 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *