190210 Ett gäng föreläsningar och lite båtmässa

Ja, Jag säger det igen. Det har inte blivit så mycket båtliv i det senaste. Men nu börjar det allt kännas att det var lite för länge sedan. Å andra sidan har vi fått prata mycket båt och mycket båtmat.

Bland annat så passade det så bra att jag råkade vara i Stockholm onsdagen den 23 januari när Oceanseglarklubben bjöd in mig för att prata mat på deras veckomöte. Och vilket möte det blev. Det var längesedan jag hade så roligt. Vilket underbart gäng som ställde frågor om både det ena och det andra. Massor av erfarna långseglare som delade med sig av sina erfarenheter på ett härligt och lättsamt sätt 🙂 Dessutom blev jag väl ompysslad av mina värdar som såg till att jag fick god mat i mig innan föreläsningen och till och med hämtade mig utanför vårt kontor i Stockholm. Väldigt uppskattat 🙂

Dags att föreläsa på Oceanseglarklubben

Dags att föreläsa på Oceanseglarklubben

Första helgen i februari blev en riktig maraton när båtmässan öppnade. Vi tvekade inte många sekunder när vi blev erbjudna biljetter till fredagskvällen och det blev en mycket rolig kväll med många glada återseenden och massor av kramar.

Kramkalas på fredagen

Kramkalas på fredagen

Nannysarna och Resolutarna i återförening

Nannysarna och Resolutarna i återförening

Dessutom så passade GP:s helgbilaga, Två Dagar på att publicera en liten kul intervju 🙂

Klicka på bilden så kommer ni till artikeln

Klicka på bilden så kommer ni till artikeln

 

Dagen efter blev lite föreläsningspremiär för mig och Magnus tillsammans. Jag har ju gjort ett gäng föreläsningar, både med seglingsfokus och med matfokus men nu skulle vi föreläsa på Jordenruntseglarklubbens årsmöte. Det var riktigt knökat med glada långseglare och vi fick en timme på oss att prata. Det gick faktiskt riktigt bra och det kändes nästan som om vi gjort detta tillsammans många gånger. Nöjda och glada åkte vi hem efter föreläsningen för att kunna ladda om inför söndagens föreläsning på Båtmässan här i Göteborg.

Föreläsning på Jorden runtseglarklubbens årsmöte

Föreläsning på Jorden Runtseglarklubbens årsmöte

Vi lastade vår kära dragvagn full med böcker och tog oss till mässan strax efter det att den hade öppnat. I kryssarklubbens monter fick vi ställa upp Båtköket till försäljning och den gick som smör hela dagen.  Kl 13 stod vi på scenen och tittade ut över ett riktigt folkhav!  Jisses vad många människor. De fick till och med hämta extra stolar och folk stod i trappan och hängde över staketet. Vilken känsla! Trots att jag är ganska van vid att föreläsa inför många människor så var detta nästan lite nervöst 🙂 Men det gick jättebra och alla vi pratade med efteråt verkade riktigt nöjda och glada. Vi stod i SXK monter i ett par timmar efteråt och vi sålde riktigt bra med böcker och fick träffa många glada och trevliga människor. Det blev prat om både det ena och andra. Fast det kändes nästan kaotiskt när vi helt plötsligt hade tre olika intressenter som alla ville köpa vår watermaker – SAMTIDIGT…. Men det var först till kvarn som gällde och så de som först sagt rent ut att de ville köpa den fick den.

Dags för föreläsning på Båtmässan

Dags för föreläsning på Båtmässan

10 minuter innan föreläsningen började det fyllas på med folk

10 minuter innan föreläsningen började det fyllas på med folk

Och fler blev det... Tillslut var det helt fullknökat - men då kunde jag ju inte ta kort för då föreläste vi :-)

Och fler blev det… Tillslut var det helt fullknökat – men då kunde jag ju inte ta kort för då föreläste vi 🙂

Vi hade nog velat vara fler dagar på mässan men tiden räckte helt enkelt inte till.

Vill du ha ditt eget ex av Båtköket? Det är bara att beställa så har du den i din brevlåda inom ett par dagar. Klicka på bilden nedan för mer info 🙂


 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *