Bye Bye Nanny – Hello Nanny Too :-)

Vi trodde faktiskt inte att det skulle ske så fort men helt plötsligt stod vi där och hade köpt ny båt! Det var liksom inte vår mening – men någons mening var det nog för här sitter vi nu med en ny båt.

Vår älskade Nanny som varit vårt sladdbarn i 15 år och dessutom vårt hem under 20 000 sjömil och tre och ett halvt år – kan man verkligen lämna henne, bara sådär?. Hon är ju så perfekt… eller för att rätta mig. Hon var perfekt. Hon har tagit oss längs med Europas kuster, ner till Afrika och över Atlanten till Karibien. Vi har upplevt otaliga länder och duckat från pirater och orkaner ihop. Nanny har dessutom tagit oss hela vägen till Grönland och efter det sett till att vi tryggt kommit hem. Och, ja – hon har verkligen varit perfekt för vårt tvåmannaäventyr. Men någonstans på vägen hem där uppe i New Foundland så började vi känna att det kanske fanns utrymme för något mer. Tänk att kunna få ha varmvatten ombord. Sagt och gjort. Varmvatten installerades i Nanny efter hemkomst. Men då hade vi börjat fundera rejält på nästa steg. Vi seglar ju året runt och vi var trötta på att sitta nere i båtens källare och häcka. Så åter igen pratade vi en däcksalongsbåt. Vi har ju alltid haft ett riktigt gott öga till de tyska Siriusbåtarna. Men de ligger ju heeelt utanför vår penningapåse. Vi hittade ett par 80-talsbåtar som lockade oss men vi kan ju inte byta från en 70-talsbåt till en 80-talsbåt. Vår checklista var lång och omöjlig så vi tänkte att vi skulle behålla Nanny i ett par år till.

Det gick ju sådär. En CR 400 DS från Orustvarvet Sweden Yachts som vi tittade på tidigt i våras ville inte riktigt släppa taget. Och när varvet ville ta Nanny i inbyte och dessutom gick ner rejält i pris så stod vi där och hade helt plötsligt köpt en båt!

I tre dagar har vi nu flyttat saker från Nanny och försökt bo in oss i vår nya båt och det är väldigt känslosamt vill jag lova. För ett par timmar sedan flyttade vi Nanny bort ett par bryggplatser och nu är hon helt plötsligt inte vår längre. Mäklaren är där och tar bilder och nu ska hon ut och säljas. Hu, det hugger till i magen vid tanken. Men det är dags att gå vidare och detta kommer att bli bra. Vi ska bara vänja oss 😊

Och vår nya båt är nog också en Nanny – så hon får heta Nanny Too!

Så nu får ni se efter oss i en annan båt längs med kusten – så kan det gå!

Nanny och Nanny Too

Nanny ligger utanpå Nanny Too

Ni hittar oss i Nanny Too från och med nu

PS – denna blogg kommer såklart att ligga kvar men inte uppdateras och det är nog dags för mig att byta namn på Facebook också för nu är jag ju en föredetta längeseglare!

Kram på er alla!

 

Bookmark the permalink.

5 Responses to Bye Bye Nanny – Hello Nanny Too :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *