Klappa Nanny

Efter en lång och skön frukost i soffan och en hel del funderande så åkte vi ut till båten både Magnus och jag. Jag var lite tveksam för jag måste ju ta det lugnt med ryggen. Men efter lite funderande så hängde jag med Magnus. Jag kom fram till att jag lika gärna kunde
sitta i den soffhörnan som i den hemma! Till vår stora glädje var Nanny fortfarande inte infrusen och det var en hel del “lös” is i hamnen. Förmodligen är det den stora båten, Silvana, som kör ut till Vinga som håller isen i schack. Och inte oss emot. Just idag var det strax över noll grader och helt stilla så det var riktigt skönt nere i hamnen. Magnus fixade så jag kunde sitta i min soffhörna och så satte han igång att byta batteriladdare. Vi trodde att det skulle bli ett ganska enkelt jobb men som vanligt bedrog vi oss. Det visade sig såklart att varvets kopplingar var uppåt väggarna igen. Så Magnus fick göra om och göra rätt. Det värsta är nog att själva batteriisolatorn visade sig vara monterad åt fel håll. När jag läste i bruksanvisningen så står där mycket tydligt hur viktigt det är att den monteras åt rätt håll för att fläkten ska kunna jobba rätt. Och självklart så har varvet vridit på den 90 grader och den sitter precis så som man INTE får montera den. Nu hade vi lite ont om tid så den fick faktiskt sitta kvar för det är självklart inte bara att vrida på den. Kablarna räcker inte…. Men, men det har ju funkat innan så vi får hoppas att det håller ett tag till. Men batteriladdaren kom tillslut på plats och nu har vi en laddare som ger 50A istället för 25A och den är helt tyst i jämförelse med det gamla tröskverket. Så nästa helg tänkte vi sova över och jobba lite på att dra ur batteribanken för att se hur den sedan arbetar. Mer hann vi inte – för syrran ringde och bjöd oss på middag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *