En kväll hos Riggarna

Vi var inbjudna till en kväll hos Riggarna för att få en föreläsning om just riggar. Seldén hade skickat dit en av sina beräkningsingenjör som gav en intressant föreläsning om hur man ska spänna riggen. De pratade om nya och gamla riggar. Och när de pratade om riktigt gamla riggar så var de hela 30 år gamla…. Magnus och jag tittade lite på varandra i smyg och vågade inte fråga hur läget var om man hade en 40 år gammal rigg. Frågan är om den då räknas som antik?? I pausen kom Mattias fram och frågade hur det var med vår gamla Rasmus 🙂 Vi anlitade Mattias 2005, innan han var delägare i Riggarna för att installera vår bogpropeller. En installation vi är mycket nöjda med. Hampus, den andra delägaren är en kompis till pappa så han fick vi ett snack med också. Det är ju så att vi är lite oroliga för vår mastfot. Den “sjunker”. Detta är ett känt Rasmusproblem och enligt HR så är det enda man kan göra att skära upp däcket (arrrgh) och plasta upp under. Vi känner också att vi vill ha en genomgång av riggen för att få reda på hur länge till vi kan räkna med den. Dessutom är vi ju lite sugna på att sätta på ett kutterstag. Det slutade med att vi gick från ord till handling och fredagen den 1/3 kommer Mattias och Hampus ut och hälsar på oss i hamnen.

Dessutom träffade vi vår kapellmakare och han undrade hur det gick med vår targabåge för nu ville han ut och mäta! Vi berättade att planen var att den ska på i helgen…. Hoppas, hoppas att vädret blir såpass varmt att vi klarar detta!

Sedan ha jag börjat få ordning på våra manualer. Jag har lagt alla papper i plastfickor och satt in fickorna i mappar. Mapparna är ganska mjuka och har en dragkedja som stänger ihop mappen. Det blev hela fem st….

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *