Båt mitt i veckan

Halvdag! Det beslutet hade vi tagit för flera veckor sedan! Eftersom våra semesterdagar kommer gå åt när vi ska lyfta i juni så får vi spara på härligheten. Men som sagt. En halvdag kostade vi på oss 🙂 Men först ska jag bara berätta att sonen mår bra och att han kom hem senare på kvällen i söndags. Solen sken och det blåste mellan 10 och 13 m/s när vi kom ut till hamnen strax efter kl 14. Mats o Bettan som skulle sjösätta under dagen tog ett klokt beslut och väntade en dag till 🙂 Vi började jobba så fort vi satte foten ombord och Magnus började med att tömma akterruffen (igen) för att komma åt magnetventilen. 20 minuter senare var den bytt med ett minimalt spill av hydraulolja…. -Det kan inte vara så enkelt, sa vi båda i mun på varann. Magnus körde autopiloten rätt hårt åt olika håll och tro det eller ej det funkade! Felet var en trasig magnetventil/spole – skönt att veta det. Men det var inte fullt så enkelt, såklart. En av kopplingarna läckte men efter ytterligare 20 minuter så verkade det som om Magnus fått det tätt. Peppar, peppar. Det känns inte så tryggt att ha 40 år gamla kopparkopplingar och kopparslangar. Vi ska nog fundera på att byta ut delar av systemet, men det funderar vi på en annan dag. Jag bytte fotpumpen i badrummet och det blev klart bättre vattenflöde i kranen – men inte så mycket jag förväntat mig, så jag blev faktiskt lite besviken. Efter detta tyckte vi att vi var värda att slappa i solen lite. Vinden hade lagt sig betänkligt och kulingen lyste med sin frånvaro. Jag till och med tog mig en liten tupplur. Sedan så måste jag ju berätta om stereon. Den fungerar! Nästan prcis som den ska – vi fattar ingenting. Vi fattar inte var vattnet kom ifrån! Roger och Anso kom över en sväng på kvällen och TV fick vara på i bakgrunden eftersom det tydligen var någon viktig fotbollsmatch. Det blev en tidig kväll för vi var alla trötta och jag kan säga att det var längesedan jag sov så gott.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *