En fin kväll på Lyr

För att få undan lite mer jobb gick jag upp redan kl 06 denna vackra lördag. Jag räknade kallt med att Magnus skulle sova länge så jag kunde jobba ett par timmar men det sket sig! Och jag var inte sen att packa ner datorn för att åka norrut när han frågade om jag var klar för att åka 🙂 Uppe i hamnen så konstaterade vi att det blåste bra idag – riktigt bra. Och dessutom blåste det nordligt. Nordligt är skit i vår hamn för vi har inget skydd alls. Vi som ligger lite längre in i hamnen har iof en del skydd men att ta sig ut från vår plats är inte det lättaste när vinden kommer snett bakifrån det hållet som häcken vill dra sig när man backar. Eftersom vinden låg på stadiga 12-13 m/s så tog jag fegisalternativet och lät Magnus lägga ut. Vår bogpropeller är ju inte så stark längre (vi har inte hunnit undersöka varför) så den vågade vi inte lita på. Och Magnus fick faktiskt trixa lite och låta motorn arbeta på riktigt höga varv för att komma runt och ut. Vinden tryckte oss åt fel håll och in mot ett stort grundflak, men som vanligt löste Magnus det utan större problem och jag fick lite lärdom på hur kraftigt man faktiskt kan pressa motorn när det krävs. Vi hade ingen långtur planerad denna dag utan tuffade bara över Stigfjorden och bort till linfärjan Lina vid Lyr. En liten halvt skranglig brygga var vårt mål men vi tog allt ett par svängar och funderade på om detta var vettigt. Eftersom vinden blåste rakt in mot bryggan, som låg in i en liten kil, så tänkte vi först backa in. Men det var bara att glömma. Vinden var fel och strömmen drog ännu mer fel så jag fick lägga till med näsan in istället. Kjetil stod på bryggan och tog emot – så den servicen var det inget fel på 🙂 Vi tillbringade eftermiddagen i sittbrunnen och vi fick besök av Lotta och Kjetil efter ett tag. I och med vårt goa nya kapell fick vi lä och solen gjorde verkligen sitt jobb. Det tog inte lång tid innan vi var rosa som grisar! Efter lite trevligt båttjat vandrade vi upp till deras nybyggda lada och hus. Där tog Jakob och Vilde emot och vi fick en härlig kväll i solen med grill, handboll, bubbel, sol, melodifestival och mys! Det var roligt att få se deras lantliga tillflyktsort 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *