Danmnark?

Mulet, kallt och blåsigt. Mummel…. det drar i vår Danmarkstarm men vinden är rätt i näsan och vi sitter och funderar på var vi ska ta vägen idag… Norge kanske?? Det slutade med att vi kastade loss och gick söderut mot Skärhamn för att få en bättre vindvinkel mot Skagen. Förvånande nog så var alla bojar söder om Skärhamn lediga! Planen var att lämna på söndagsmorgonen och kunna sträcka till Skagen. Det ska blåsa ren syd och det innebär ju 180 grader. Skagen ligger från Skärhamn på 240 grader och det innebär att vi får en vindvinkel på 60 grader och det funkar bra på Nanny. Bara prognosen stämmer. Jag är lite orolig för att det ska blåsa mer än sagt. Yr partar 10-11 medans SMHI och DMI ligger strax under 10. Egentligen är detta inget problem, bara sjön inte är för hög. Men jag är fortfarande i kategorin nyopererad och vet inte inte hur jag reagerar på mycket gung och stamp i ryggslutet. Sedan gillar jag inte för starka vindar. Ja, jag är kräsen 😉

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *