Mot Läsö, Västerö

Vi tog det lilla lugna och lämnade Skagen efter frukost. Seglen åkte upp bums utanför vågbrytarna och efter att vi trasslat oss mellan alla stora fartyg som ligger på svaj utanför hamnen så lät vi Boris ta över styrningen. Men det vill sig inte…. Nanny är ju lovgirig och detta klarade inte Boris av med vinden in akter om tvärs från styrbords sida. Och hela tiden vandrade fören åt fel håll. Vi fixade med seglen på alla möjliga sätt men det blev inte helt bra. Vi satte till och med rodret lite snett för att motverka vandringen men helt bra blev det inte. Efter två timmar gav vi upp och lät Zlatan ta över och han styr ju med precision. Men även han fick styra med ett roderutslag för att vi skulle komma på kurs. Vi har i alla fall inte gett upp Boris ännu – han lär få fler chanser. Vinden dog efter ett tag och solen kom fram så motorn fick jobba och jag tog en bok och satte mig framme på däck. Men jag han inte sitta så länge innan jag såg att den bakre bulten på babordsknapen var av…. Igen….. Det är tredje gången som detta händer och vi har fått rådet att byta mässingsbultarna mot rostfria bultar. Vi har en rostfri gängstång liggandes för att vi ska göra detta bytet någon gång när andan faller på. Men den andan har liksom aldrig velat infinna sig. Nu blev det tvång i stället och vi kom fram till att det inte var någon idé att vänta tills vi var i land utan det var bäst att börja med en gång med tanke på det kommande regnet. Sagt och gjort jag plockade fram gängstången och bågfilen och började glatt såga…. Eller hur!! Det är inte det lättaste i en rullande båt och än en gång svor jag över att vi inte har något skruvstäd och desstutom var bågfilsbladet kasst. Det är ju inte direkt lätt att såga i rosfritt ens med ett bra bågfilsblad men som tur var så kom jag på att vi hade den lilla kapmaskinen, Dremeln, ombord. Så det var bara att köra igång och en och en halv timme senare satt knapen på plats igen. Jag bytte bara den bakre bulten och jag antar att jag kommer att få ångra det, men det var löjligt jobbigt att kapa gängstången så det tror jag att vi får ta hjälp med. Inne på Västerö så var det inte ens halvfullt. Vi konstaterade att det av någon anledning inte låg en enda båt på den ena bryggan men denna gången vågade vi inte byta normen utan vi lade oss där alla andra låg – bara därför att 🙂 Solen sken och nu var det faktiskt första gången bikinin åkte fram under semestern – hoppas det blir fler tillfällen. Vi käkade middag på Kabyssen, vilket vi aldrig kommer att göra igen…., och satt ut och såg på det platta vattnet. Härligt 🙂

Fartyg på svaj

130625_7514nya skotlösningen fungerar!!

130625_7517 130625_7518Dremeljobb

130625_7520

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *