Straalsund

Strålande sol och värme. JAAAA! När vi stack upp huvudet efter en lång sovmorgon så fanns det en ledig plats precis bakom oss. Vi gjorde snabbt loss och Magnus tog en sväng i hamnbassängen för att vi skulle komma i rätt vinkel in till platsen. Tror ni inte att en liten skön Albin Nova smiter förbi i full fart och två glada gubbar som skriker HALLLOOE NANNY – GODMORGON på klingande Skånska och smiter in och tar ” vår plats”. -Tar ni vår plats nu?? Frågade jag med skrattet nära till hands. VA?? det fattade inte vi… Vänta lite. På tre röda var de iland och sprang längre in på bryggan och viftade till oss att där fanns en ledig plats till. Vi bara garvade gott till dem och med dem. Efter en god frukost travade vi upp på den mysiga stan och bara njöt sommaren. Efter ett par minuter tog det dock tvärstopp för vi sprang på Ove och hans fru Rose-Marie. Det är av dem vi köpt vårt vindroder, vår watermaker (ännu ej inkopplad) samt vår SSBS radio (ej heller inkopplad). Ove och Rose-Marie är mycket rutinerade långseglare med hela 11 år långsegling i bagaget. Efter ett tag fick vi ändå slita oss och vi tog en lugn dag på stan. Vinden var dock fortfarande väldigt kraftig men om man bara var i lä så var det underbart. På kvällen fick vi besök av Ove och Rose-Marie igen och vår installation av Boris fick efter tveksamhet godkänt. Ove var tveksam till att vi placerat det lite offcenter. Men det funkar ju – så vi är nöjda och glada. Vi fick en trevlig kväll och många goa historier till oss denna kväll.

130715_8437 130715_8440

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *