Tjörn Runt

Vi gick upp strax efter 09 och till vår stora förvåning så var det klarblå himmel och riktigt skönt. Vi satt hela förmiddagen i sittbrunnen och tittade på alla båtarna som kryssade förbi ute i Stigfjorden. Det var ett mäktigt skådespel vi fick serverat och det syntes att det var trångt om utrymmet. Det dröjde inte länge innan den före detta Björholme-båten Blåeld kom in i hamnen för motor och det visade sig att de hade fått sitt akterstag avseglat…. Lite senare kom det ytterligare en båt som hade blivit påkörd av en annan seglare och fått sitt förstag avseglat. De hade inte lika stor tur som Blåeld för de tappade faktiskt riggen. Skrämmande och ruggigt! Framåt lunch hade nästan alla båtarna passerat och vi bestämde oss för att göra lite båtpyssel. Magnus monterade på den nya lanternan. Biltema hade utan knussel bytt ut den döda lanternan och nu får vi se om denna håller bättre. Jag installerade vår nya gasvarnare under spisen och drog kablarna fram till batteriet. Där fick Magnus ta över och koppla in det elektriska. Vi har länge pratat om att vi skulle ha en gasvarnare och när jag sprang på en i veckan så var det bara att handla. Dessutom så passade Magnus på att packa ihop gummibåten och lägga den i bilen. Vi vill inte att den ska vara ivägen för riggarna när de ska byta masten i slutet av månaden. Det var det som det blev i arbetsväg idag. Vi hade en liten paus med gänget i solen och då bestämde vi oss för att ta en tidig grill. Och det var bra för vid 17 tiden hade vi fortfarande varmt och gott väder och det kändes faktiskt som om det fortfarande var sommar 🙂 Kaffet fick dock bli i Dory för så fort solen gick ner så blev det kallt. På kvällen fick vi också kontakt med Adventure som nu har tagit sig till Belgien och börja planerar för hemkomsten. Tänk vad fort det går….

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *