Mer mastgodis och återmontering

Arbetet med mastbytet går frammåt och när vi kom till båten så såg vi genast det nya mastfästet på däck – snyggt! Dessutom så sitter det nu ett fäste för kutterstaget  framför ankarboxen och självklart med en förstärkning under130914_9009 130914_9011 130914_9015

Vi satten in en ny gasolflaska och börjad lassa lite prylar ombord när Magnus upptäckte att han glömt båtnycklarna hemma 🙁 . Så jag tog verktygen och gick loss på masten igen medans han fick åka hem och hämta nycklarna. Även om vi rensade masten rätt rejält i veckan så var bom och kickfästen kvar. Dessa var ju mer eller mindre nya så de ville vi inte lämna kvar. Och när jag ändå var igång så plockade jag lite knapar, mastvinchen och lite andra bra och ha fästen i rostfritt. Vår borrmaskins batteri är helt på upphällningen men de snälla killarna på snickeriet lät mig ladda upp det ett par gånger så jag fick loss en hel det bra grejor. När Magnus kom tillbaka var jag precis klar och vi drog oss bort till Nanny istället och  det första vi fick se var den snygga plastningen de gjort runt maststöttan inne i båten. Som sagt det börjar arta sig och det går frammåt.

130914_9018

Sedan satte vi upp taket i badrummet och “hallen”. Först stod jag där inne och svor långt och länge för att få dit listerna så när Magnus tyckte jag blev lite väl irriterad så tog han över – och inte mig emot – så fick han svära och jobba sig lite med listerna 🙂 Men med gemensamma krafter fick vi upp det hela. Och det blev riktigt bra 🙂 Ljust och fint. Vi har lite lampor mm som ska upp – men nu är det tyngsta jobbet gjort

130914_9026

Magnus plockade ner de övriga taklisterna i salongen och efter lite tejpning gick jag loss på taket med vit färg. Detta har jag velat göra sedan vi köpte båten men det har inte varit läge. Men nu var ju grabbräckerna och det mesta av listerna bortplockade så det var bara att köra. Och “nyansskillnaden” var rätt kraftig!!! 🙂

 130914_9027

Peter, kapellmakaren svängde förbi på eftermiddagen och vi fick tillbaka vårt förbättrade och nu förhoppningsvis täta kapell! När han skulle åka så visade det sig att de hade låst grinden in till varvet. Detta innebar ju att även vi var inlåsta. Men det hela löste sig efter en liten stund och vår bil fick vänta utanför staketet medan vi fixade färdigt det sista.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Mer mastgodis och återmontering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *