Mer mastgodis och återmontering

Arbetet med mastbytet går frammåt och när vi kom till båten så såg vi genast det nya mastfästet på däck – snyggt! Dessutom så sitter det nu ett fäste för kutterstaget  framför ankarboxen och självklart med en förstärkning under130914_9009 130914_9011 130914_9015

Vi satten in en ny gasolflaska och börjad lassa lite prylar ombord när Magnus upptäckte att han glömt båtnycklarna hemma 🙁 . Så jag tog verktygen och gick loss på masten igen medans han fick åka hem och hämta nycklarna. Även om vi rensade masten rätt rejält i veckan så var bom och kickfästen kvar. Dessa var ju mer eller mindre nya så de ville vi inte lämna kvar. Och när jag ändå var igång så plockade jag lite knapar, mastvinchen och lite andra bra och ha fästen i rostfritt. Vår borrmaskins batteri är helt på upphällningen men de snälla killarna på snickeriet lät mig ladda upp det ett par gånger så jag fick loss en hel det bra grejor. När Magnus kom tillbaka var jag precis klar och vi drog oss bort till Nanny istället och  det första vi fick se var den snygga plastningen de gjort runt maststöttan inne i båten. Som sagt det börjar arta sig och det går frammåt.

130914_9018

Sedan satte vi upp taket i badrummet och ”hallen”. Först stod jag där inne och svor långt och länge för att få dit listerna så när Magnus tyckte jag blev lite väl irriterad så tog han över – och inte mig emot – så fick han svära och jobba sig lite med listerna 🙂 Men med gemensamma krafter fick vi upp det hela. Och det blev riktigt bra 🙂 Ljust och fint. Vi har lite lampor mm som ska upp – men nu är det tyngsta jobbet gjort

130914_9026

Magnus plockade ner de övriga taklisterna i salongen och efter lite tejpning gick jag loss på taket med vit färg. Detta har jag velat göra sedan vi köpte båten men det har inte varit läge. Men nu var ju grabbräckerna och det mesta av listerna bortplockade så det var bara att köra. Och ”nyansskillnaden” var rätt kraftig!!! 🙂

 130914_9027

Peter, kapellmakaren svängde förbi på eftermiddagen och vi fick tillbaka vårt förbättrade och nu förhoppningsvis täta kapell! När han skulle åka så visade det sig att de hade låst grinden in till varvet. Detta innebar ju att även vi var inlåsta. Men det hela löste sig efter en liten stund och vår bil fick vänta utanför staketet medan vi fixade färdigt det sista.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Mer mastgodis och återmontering

 1. Peter says:

  Hej,
  vilken färg använder ni vid takmålningen? Funderar på samma åtgärd men vill bara göra det en gång…rädd att få fel färg liksom.
  mvh
  Peter

  • Liv says:

   Hejsan Peter!
   Det är Flugger våtrumsfärg som klarar lite mjukare ytor.
   Burken står i båten så jag har inte det exakta namnet. Jag får återkomma med det
   Jag har använt denna ett par gånger inne på toan och den håller helt ok.
   Jag använde en liknande typ av färg inne i taket på doghouset för 10 år sedan och det ser fortfarande bra ut.

   Mvh Liv

 2. Peter says:

  Hej, tack för svaret. Har du kameran med dig nästa gång du besöker båten kan du ju alltid knäppa etiketten.
  mvh
  Peter

 3. John Lundsgaard says:

  Hej

  Er netop blevet ejer af Rasmus nr. 141

  Var problemet med masten at mastestøtten blev presset ned eller var problemet at forstærkningen i taget var dårlig?

  Jeg kan se at I har støbt ny glasfiber både i taget og under mastestøtten i bunden.

  I øvrigt tak for et vældig fin hjemmeside med en masse inspiration til os andre der først skal igang med renoveringen!!

  Hilsen John

  • Liv says:

   Hej John!
   Grattis till nya båten!
   Maststöttan har blivit murken och mjuk i botten så den var inte så stabil längre. Här skar de bort trät och ersatte med plast. Eftersom stöttan inte står rakt under masten så är trycket på däcket väldigt stort. Vi kunde knappt stänga dörren in till badrummet för att hela inredningen satt sig från taket och ner. Nyare Rasmusar har ett förstärkt mastfäste på däck. Typ det vi nu har låtit plasta upp. Vi har inte gjort några förstärkningar inne i taket.
   Tack för berömmet och skicka gärna bilder på er Rasmus så lägger jag ut dem på hemsidan. Med vänlig hälsning, Liv

 4. John Lundsgaard says:

  Hej Liv

  Jeg sender gerne et billede af Rasmus 141 ex. Manana nu Pipaluk hjemmehørende i Kolding, men hvordan??

  Vi tager hende på land på lørdag og så bliver hun på land næste sommer mens jeg får lavet mange af de ting som I har lavet ved Nanni!!!

  Hun er gammel og brugt, men i rimelig god stand for sin alder, så der skal nok blive en fin pensionistbåd ud af det projekt :))

  Hilsen John

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *