Härlig segling och hemkomstfest

Vid 10:30 tuffade vi ut ur hamnen tillsammans med Adventure. Vi hade tagit in båda reven och det var med spänning Magnus drog i fallet. Och genast så fick vi problem. Fallet fastnade upprepade gånger bakom fotstegen och vi insåg med en gång att detta måste vi göra något åt med efter tredje försöket så fick. Adventure låg och väntade och tog lite fina bilder på oss 🙂  Vi seglade utomskärs hela vägen upp till Kyrkesund och fick grymt härlig resa upp till Björholmen. På gästbryggan stod det en stor delegation och tog emot Adventure. Vi gick in till vår plats och här fick jag någon form av tilläggningskortslutning för jag kom in i helt fel vinkel och beräknade vindens påverkan helt fel. Och så här i efterhand kan man tycka att jag är riktigt duktig på att pricka rätt – eller fel hur man nu ser det men jag klarade i alla fall av att träffa stolpen pang på med vår babords landterna. Mummel och skit och blä vad arg man kan bli på sig själv. Men med lite snabblim, skruvande och fixande så var den snart tillbaka på plats igen. I hamnen var det väldig aktivitet och det var många som plockade ner sina segle och allmänt gjorde klart för upptagning. Jag tycker att det är så jobbigt att se på den typen av aktiviteter för det påminner mig om att vintern är i antågande. Och jag gillar ju inte vinter….. Kl 18 träffades hela Björligan i Manfreds sjöbod där det var dukat till fest för att välkomna våra långseglare hem. Och fest blev det 🙂

En liten film från gårdagens underbara segling 🙂

Adventure

IMG_1072 IMG_6917 IMG_6929 IMG_6934

Välkomna hem!!!IMG_6954

Bookmark the permalink.

One Response to Härlig segling och hemkomstfest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *