Vuxenkollo på Vinga

I fredags var det dags igen! Årets samling – eller vuxenkollo på Vinga som vi också kallar det 🙂 Vi hämtade upp Lotta på vägen och vi släppte tamparna fortare än kvickt denna sköna fredag. För det var verkligen en skön fredag. Ett lågtryck hade precis dragit sig undan och vi hade ett litet väderfönster på eftermiddagen innan nästa lågtryck i kön skulle dra in över Västkusten. Det var till och med varmt i den måttliga vinden. 45 minuter efter det vi lämnat hamnen, kryssande mellan alla hummortinor, backade Magnus in längs piren. Vi var väldigt bestämda på hur vi ville förtöja gumman eftersom vi var väl medvetna om vilket väder som väntade. Men med många tampar och alla Bungisar Nanny kunde uppbringa så kände vi oss trygga. Tony, Sofia, Bettan, Mats, Ann-Sofie och Roger kom ut med Silvana precis när mörkret lade sig och precis när vi skulle gå upp och krama dem såg vi att det kom in en segelbåt till i mörkret. Så Lotta och jag tog självklart tampen för dem och de såg mäkta förvånade ut över att de inte var de enda på Vinga denna kväll. Efter att stora kramkalaset var avklarat uppe i prickskjulet dukades det fram massa god hämtmat och som vanligt i detta gänget fick vi en härligt rolig kväll. När vi fick brotta upp dörren för att ta oss ner till båten insåg vi att nästa lågtryck var över oss för det regnade hund och katt från sidan och det blåste 18 m/s i byarna. Gissa om vi var glada över att vi som vanligt hade förtöjt för storm. Det gungade ordentlig på natten men vi sov fint för det var inga ryck och inget knarr och då mår man ju bara gott i båten 🙂 Fendrarna behövde inte jobba alls eftersom vi låg 50 cm ut från kajen

På lördagsmorgonen väcktes vi av ett SMS som talade om att kaffet var klart 🙂 Inte helt fel sätt att vakna på! Efter den mumsiga frukosten paltade vi på oss mössor och vinsäkrade kläder och gick på en liten promenad. Både Lotta och jag hade som vanligt våra kameror med oss och nu när jag sitter hemma i soffan så inser jag att jag knäppt över 400 bilder under helgen 🙂 Jag hade i och för sig en riktig lyxkamera med mig eftersom jag har pappas Mark II till låns. Min kamera har jag klantigt nog spräckt skärmen på så den är på reperation 🙁 Vingas Vänner befann sig också på ön och en av tjejerna öppnade kiosken så vi kunde köpa lite glass – och så passade hon på att bjuda på kaffe – trevligt tilltag!! Vid tolvtiden kom Silvana ut igen och hade så med sig Christer, Pia, Patrik, Ia, Marie och Björn och nu var kollot fulltaligt. Efter en stärkande lunch och ytterligare en promenad hade vi en väldigt kul eftermiddag med Quiz och lekar som jag och Magnus satt ihop. Och jag kan säga att jag än en gång konstaterade att det är bra att jag inte valde en karriär som lärare – för jag är ju inte direkt bra på att hålla ordning i klassen. I och för sig så får man väl i såfall kalla detta gänget en en extremt tävlingsinriktad obsklass….(haha) Det blev i alla fall många glada skratt och tillrop som fortsatte ut på eftermiddag och kväll tillsammans med ännu mer och väldigt god mat. Just det – det bastades en hel del också!!

Vinden låg på stadigt hela natten och vi valde att krama alla hej då redan vid 10-tiden för att kunna ducka lite för den tilltagande vinden och kommande regnet. Det blåste inte mer än 12  m/s när vi lämnade och vi eftersom vi drog ut en liten snutt av genuan så fick vi en måttligt gungig transport tillbaka till Hönö. Där lade vi en god stund på att säkra upp gumman inför den kommande stormen på måndag eftermiddag. Faktum är att SMHI pratar om vindstyrkor över 35 m/s. mummel.. mummel. Men som sagt tidigare,   Hönö är en väldigt skyddad hamn så det ska nog gå bra. Innan vi lämnade så passade jag på att plasta lite med epoxi i badrummet. Killen som plastade vår mastfot såg till att vi fick en tät balja runt golvet i badrummet. Men han missade att täta skarven  mellan baljan och väggen som går ca 10 cm över botten – så detta fick jag gjort idag med hjälp av lite epoxi. Och sedan var helgen slut. Det går fort när man har roligt. Vi tackar Bettan och alla andra för en härlig helg – Tack, tack och tack än en gång för att ni är så underbara och fixar allt så bra.

En helt annan sak! Jag har fortfarande problem med att få detta med att prenumerera på inlägg att fungera. Tack till alla er som hör av er om detta – jag jobbar på det och förhoppningsvis så hittar jag snart en lösning – jag fattar bara inte varför det inte fungerar… men som sagt jag jobbar på.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Vuxenkollo på Vinga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *