Söndagsmys i soffhörnan

Tänk att man kan ha det så bra! I morse vaknade jag av att det regnade kraftigt mot rufftaket och att vinden slet i riggen. Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Det är en så underbar känsla att bara kunna vrida på sig och somna om i dessa lägen.  För att kunna somna om krävs dock två saker. 1) Att vi ligger bra förtöjda på ett skyddat ställe (bock på den) och att vi inte ska ge oss ut i detta vädret och lämna vårt skyddade läge (bock på den också). Att sedan min älskade man snarkar som få får man ha lite överseende med. Så jag kröp sonika ner i min soffhörna med min stora kopp och läste GP istället för att bry mig om snarkningarna. Jag är ju en stor förespråkare av eGP vilket ger mig möjlighet att läsa HELA min morgontidning på min padda var jag vill och när jag vill utan att behöva gå utanför dörren.

Denna helgen har varit lite arbets,- och pysselhelg. När vi väl övervunnit färjeköerna och kom ut till ett Hönö som badade i solsken (!) i fredags så var vi inte så sugna på att flytta på Nanny. Vår vinterplats var nu ledig men trots att det bara är frågan om en flytt på 50 meter så orkade vi inte. Eller ville inte snarare. Sålänge vi ligger kvar i gästhamnen har vi också dygnetrunt el vilket vi inte har på vinterplatsen ännu. Efter att ha landat en stund började det dock rycka i arbetstarmen och jag gick loss på inredningen runt navigationsbordet. Frysen ska in där med sin utdragslåda och då måste vissa delar bort och andra sågas till. Och som vanligt bjöd Nanny på bästa möjliga motstånd i demonteringsfasen. Men det gick till slut bra och nöjda och glada landade vi i soffan med en god bit mat. Hamnen hade besök av både Lots-, Polis-, och Kustbevakningsbåtar på kvällen så vi kände oss väldigt trygga 🙂

Väl på plats på vinterparkeringen förundrades vi lite över vädret. Det var total bleke! Så vi passade på att ta ner genuan. Vi hade planerat för innejobb hela helgen eftersom det skulle vara ruskväder men vi fick en fantastiskt fin dag. Jag satsade dock på att skrapa “golvet” i badrummet.  Golvet ska epoximålas det sista vi gör idag på söndagen innan vi åker hem  och för att vara säker på att det ska fästa bra så ville jag bara kolla underlaget. Och man blir ju så trött ibland för det lossade jättelätt så det var bara att lägga sig på alla fyra och skrapa på…. i två timmar…. Men nu ska det nog bli bra tror jag. Magnus fortsatte att dra kopplingar till watermakern. Vi ska inte koppla in den förrän till våren men det skadar ju inte att allt är framdraget och klart då. Ut på eftermiddagen bröt vi arbetet och promenerade hem till farmor och farfar. Där fick vi som vanligt en underbar middag och som vanligt så åt vi alldeles för mycket innan vi rullade ner till hamnen igen 🙂

Det låg faktiskt en gästbåt i hamnen och det är ju skönt att se att det är fler än vi som tycker att säsongen inte är slut ännu. Tanken var att vi skulle ha en TV-kväll men vår nya, fina, dyra TV-antenn bestämde sig för att inte fungera denna kväll. Vad Magnus uttalade för ramsor under felsökningen tänker jag inte upprepa men det är ju något magiskt detta med oss och en icke fungerande antenn…. Men vi fick vår TV-kväll i alla fall eftersom det går alldeles utmärkt att titta på TV i vår padda och vi fick med oss två avsnitt av Så mycket bättre samt favoriten Big Bang Theory.

Söndagen idag är vikt till watermaker och badrum – sedan måste vi nog plugga lite också… Examen på utsjöskepparen närmar sig med stormsteg så vi får nog läsa på lite. På tal om storm…. Just nu blåser det 15 m/s… inte storm men det iaar gött i riggen i alla fall 🙂

Bookmark the permalink.

One Response to Söndagsmys i soffhörnan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *