Test av SSB radio

Idag åkte Magnus iväg och testade vår radio. Han fick experthjälp av de både Björn och Kristoffer men efter mer än fyra timmar fick de ge upp. Radion tar emot och den sänder men det går inte att fintrimma de slutliga inställningarna som krävs för att får det att fungera fullt ut. Enligt Magnus är det  styrkortet till antennavstämningsenheten som krånglar. (Hur klockrent som helst! Fattar ju vem som helst. Eller hur!!!). Man kan väl milt säga att Magnus är mycket glad över expertstödet vi fick idag – för att börja rota i detta själv hade varit mycket tids-, och energikostsamt. Nu har Magnus lite arbete framför sig att hitta en ny/begagnad ICOM AH-2. Någon som har en sådan liggandes hemma på hyllan? Själv har jag legat hemma i soffan hela dagen eftersom jag har lyckats dra på mig en jätteförkylning inklusive högsta graden av luddskalle och extremt rinnig näsa…. Blää!

IMG_2713

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *