Förkväll på båtmässan

Vi träffade Roger och Ann-Sofie och tog en öl innan mässan öppnade kl 17. Roger hade fixat en bra deal på en liten helgtripp till Väderöarna i början av mars och det lät så trevligt att vi beslutade att hänga på – trots att vi har reseförbud för att kunna hålla vår budget. Men lite måste vi ju unna oss! Lotta anslöt efter ett tag och vi började med att gå en sväng till Hjertmans, som vanligt 🙂 Vi fick shoppat en fransk flagga och var sin ny flytväst.

Vi har provat flytvästar i två år nu och har inte hittat några som vi tycker är bekväma. Vi vill också att de ska ha sprayhood, blinkande ljus i som går igång automatiskt och den ska ha en sele. Nu hittade vi faktiskt en som uppfyllde detta OCH var bekväm. Vi vill ju också koppla in en Safelink R10 (AIS) i flytvästen och enligt killarna på Baltic så var denna testad ihop med Safelinken så vi såg inget annat alternativ än att slå till. Om vi köpte dem via Hjertmans så fick vi också ett riktigt bra pris. – Så vi slog till 🙂

Lotta hade fått tag på någon form av VIP-pass i en monter med gummibåtar, motorer, band och bar så vi fastnade där ett bra tag och vi fick faktiskt inte med oss så mycket mer av mässan. Men vi hann träffa både den ena och den andra. Så är det ju på mässan – det är där man träffas på torra land. Hur kul som helst. Men vi får nog ta en sväng till på mässan och strosa runt lite i lugn och ro lite senare i veckan.

Baltic Optima (vår har självklart ett grenband)Baltic Safelink

Bookmark the permalink.

3 Responses to Förkväll på båtmässan

 1. MeaDiva says:

  Hej
  Jag pratade med Göran på Cordland Marin angående Safelinken och han flaggade upp en grej som man bör kolla upp, detta är ju en ganska ny företeelse på marknaden vilket kan innebära att gamla AIS mottagare inte kan hantera det protokollet och därmed inte presentera det i navsystemet ombord. Jag ställde denna fråga till Garmin på mässan men de såg ut som frågetecken allihop och fattade inte alls vad jag menade….

  Jag har ingen aning om vilket protokoll det skall vara men det går säkert att ta reda på! (har inte forskat i det ännu)

  /Tobias

 2. Liv says:

  Hejsan Tobias!
  Jo, vi har hört om detta också. Men vad vi har läst så ska det fungera på vår Raymarine Plotter. Det är inte säkert att den kommer att visas som en MOB symbol, men det blir en symbol i alla fall. Och det är ju en risk när det är andra båtar inblandade som ska hitta den nödställde. Jag har mailat en hel del med Kannad och de menar att detta inte ska vara några problem. Och finns en testfunktion på den som ska kunna visa symbolen. Vi har ju vridit på detta ett antal gånger och ändå kommit fram till att denna ”vinner”. Framförallt eftersom den löser ut tillsammans med flytvästen. Mvh Liv

 3. MeaDiva says:

  Ni har bra koll! Kanon!
  /Tobias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *