Biltema – är det bra?

Nanny lockade ordentligt denna helgen men vi bet ihop och bestämde oss för att vara riktigt duktiga och fixa lite på vårt eftersatta  hus. Så denna helgen har våra tvättställ i badrummen fått nya kranar och nya avlopp samt att duschen fått nya fogar. Nu ska väl handfat och dusch leva ytterligare ett par år hoppas vi. Vi insåg att vårt hus numera är 50 år gammalt och att det är en hel del prylar som har hängt med från början. Tur att vi har en båt som mycket yngre 😉 Nu har vi gjort tillräckligt på huset för kunna lägga resan av årets energi på Nanny-gumman istället.

Jag hittade en “bra att ha båtsak” idag när jag sprang genom Biltema. Jag tror ju det i alla fall. Om man läser båtforum på nätet så har ämnet kvalitet och Biltema ältats i långa och tråkiga omgångar. Vi handlar en del grejor på Biltema och är för det mesta nöjda med kvaliteten. Ibland blir vi ordentligt positivt överraskade men oftast så är vi lite misstänksamma. Vi köper ju inte direkt några säkerhetsdetaljer som tex vantskruvar hos dem. Nu hittade jag en ganska kraftig 2,5m lång rostfri låsvajer  med ett flätat polyesterhölje, vilket gjorde den mycket trevlig att hålla i. Användningsområdet är ju primärt att låsa fast jollen eller cyklarna,  såklart. Och för detta ändamål hade vi gärna sett att den var en meter eller så längre – men det går ju att förlänga den med en vajer till. Fast vi tror att denna även hade kunnat fylla ett annat syfte. Vi har letat ett tag efter något som man kan koppla runt ankarkättingen och sänka ner med en lina i så den åker ner och lägger sig över ankaret. Då bör det gå att dra upp ankaret åt “fel håll” om det är så att det fastnat i något. Denna vajer borde funka även till detta – tycker vi i alla fall….. Vi får se om den håller måttet  – även om den är från Biltema.2014-02-09 17.15.15

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *