Världens vackraste helg!

Uj, jag vet inte riktigt var jag ska börja för att beskriva denna helgen. Men jag ska i alla fall försöka. Eftersom jobbet tagit mig till Lund i dagarna två så var det mer eller mindre plattan i botten på fredagseftermiddagen på väg hem. Fast jag hade inte mer bråttom än att jag hann svänga inom Söndrum i Halmstad och hämta ett blocketfynd i form av en segel och kapellsymaskin. Den ska nu testas och om den är så bra som säljaren lovar så lär den få hänga med på långseglingen. När jag väl klarat av alla köer och hinder så stod Magnus och Carl startklara och snabbare än snabbast packades bilen och vi siktade mot Hönö. Carl släppte av oss i hamnen och vi började med att pyssla på gumman och få henne i startklart skick. Bland annat åkte det gamla kapellet bort och det nya kom på plats. SKÖNT!! Nu har vi gott om plats i sittbrunnen igen. Sedan blev det inte gjort så många knop för vi var bra trötta efter en låååång vecka. Vi har ju sett de fantastiska väderprognoserna som de pratat om för helgen och denna vecka passerade i snigelfart och när vi väl insåg att vi verkligen skulle få en hel helg med sommarväder så var det som om vi inte kunde kasta loss fort nog! Fast vi fick ju sätta lite segel och så först. Vi testade seglet på kutterstaget också och det kommer att bli jättebra! När vi tuffade ur hamnen så passade Magnus på att kalibrera vår nya logg så nu kan vi se hur mycket med eller motström vi har genom att jämföra knopen på loggen och GPSen. Strax utanför Björköhamn gjorde vi en tvärnit och tog en snabbsväng in i hamnen. Vi såg nämligen att Ester gått in där och vi gjorde ett tappert försök att övertala dem att hänga med till Åstol men det är långt att gå bara för en helg så de låg kvar och gottade sig istället. Vinden var minimal och emot så det blev motorgång men ute på Marstrandsfjorden åkte det nya storseglet upp. Uj uj uj uj vad vitt och styvt det var. Och stort! Mycket större än vårt gamla och vi hade dragit lattorna för mycket så det blir lite fix till innan det blir helt bra. Vi mötte fyra, fem segelbåtar på vägen och det är lite lustigt att alla var Hallberg Rassy båtar!  Strax efter 14 lade vi till, bredsida i Åstol och fick oss en fantastisk eftermiddag i solen. Vi gjorde inte ett smack utan bara satt och njöt. Det blev en del småprat med Åstolborna som uttryckte sin förtjusning över att sommargästerna börjat komma. Vi försökte påpeka att det var mars men det gick inget vidare 😉 Enda smolken i bägaren var en ofantligt oväsen från en viss granskande reporters balkong, där tydligen en son försökte lära sig spela elgitarr kompat av en  sk. cabasa eller liknande. Fast vi försökte strunta i det och njöt vidare av årets absolut finaste dag.

Happie gled in på eftermiddagen och hade med sig Henrik och Rickard i tillägg till kaptenskan. Solen på bryggan sken och när den gick ner så grillades det och vi fick en mysig kväll och till och med chokladkladdkaka med jordgubbar.  Jag gillade Rickards konstaterande att dagen hade varit så bra att han varit avundsjuk på sig själv 🙂 Söndag morgon bjöd på en helt stilla hamn och trots att det var lite rått fick jag en skön stund i sittbrunnen innan ön vaknade till liv. Jag kunde ligga i lä med delar av kapellet öppet och sola lite lagom,  det är livskvalitet alltså!!!  Vi hade ingen brådska till Björholmen eftersom Carl inte skulle hämta oss förrän vid 19 tiden så vi passade på att använda det fina vädret till att tvätta däck och överbyggnad. Tiden på Hönö har verkligen satt sina spår i form av en helt ofantlig mängd måsskit men även ett däck vars halkskydd är helt täckt av små svarta mögelprickar. Jag trodde att jag hittat en bra lösning genom att vi hade med oss vår lilla högtryckstvätt och tanken var att köra den med saltvatten men det ska erkännas att det väl sådär bra….. Jag fick bort mycket skit med högtrycket men det krävdes fortfarande att vi gnuggade med förväxta nagelborstar över hela däcket. Efter två och en halv timma skrek våra stackars ryggar och vi fick ge oss. Hon är i alla fall vitare nu än innan – men hon kommer behöva en överkörare till innan vi är nöjda. Happie lämnade mitt under tvätten och är nu på väg att få lite vintervård på torra land men det brukar ju inte ta mer än en vecka så vi ses säkert snart igen. Vi fick en jättefin tur upp till Björholmen och precis när vi lagt till kom Ia och Patrik och förutom de så låg det en båt till i hamnen. Inte direkt fullt med andra ord…… Carl kom och hämtade oss lite tidigare så vi fick bara slängt ihop sakerna och helt plötsligt så var världens mest underbara helg över. Nästan lite snopet.

Här kommer lite bilder från helgen. Jag har ju investerat i en ny kamera – mer kommer om den senare. Och jag har lite svårt med ljusinställningarna upptäckte jag. Så här kommer ett gäng väldigt ljusa bilder.

Ester med full tank – vi får ses mer en annan gång140329_0240 sol, ge mig sol och ännu mera sol140329_0241Det är något speciellt med Marstrand
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nya segletOLYMPUS DIGITAL CAMERA Nöjd Liv med ett glas rosé i solenOLYMPUS DIGITAL CAMERAKramkalas när Happie lagt till
140329_0267 Damerna har aldrig tråkigt!OLYMPUS DIGITAL CAMERA Grabbar som filosoferarOLYMPUS DIGITAL CAMERA 140329_0289 Ingen trängsel direkt!140329_0299

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *