Det blåser huggorm!

Fredagen blev behagligt lugn och med vackert väder och grill. Planen var att ta ut all sittbrunnsteaken på lördagen och tvätta den – men det satte en grinig vind stopp för. Det var så obehagligt och grått utanför kapellet så det var knappt vi ville gå ut på bryggan och ta emot Adventure när de kom. Bara tanken på att gå ut och slabba med kallt vatten fick mig att rysa – så det får bli en annan gång. Men det finns alltid något att göra inomhus också! Jag började dagen med en mycket välbehövlig städning av akterruffen. Tänk vad skit man kan få plats med! Jag hittade till och med ett segel som jag inte hade en aning om att jag lagt ner där. Vi bytte oljan i backslaget och Magnus plockade ner tidigare nämnda generator som självklart gjorde visst motstånd men Magnus vann även denna gång. Sedan installerade han våra AIS er i flytvästarna efter alla konstens regler. Bara tanken på att lämna bryggan hade vi släppt redan när vi sett väderprognosen tidigare i veckan och det är faktiskt ganska skönt att bara ligga still en helg. Det har kommit lite fler båtar i hamnen och nu är det snart uppe i hela 10 st 🙂 När kvällen kom med regnet och den ökande vinden satt vi gott nedkrupna i Nannys sittbrunn och käkade en god köttfärssås (älskar min tryckkokare!!) och lite tårta till efterrätt. Jag hade köpt tårta eftersom Sofia passat på att fylla år och sent ut på kvällen kom vi dessutom på att jag hade namnsdag – så vi fick firat lite dubbelt. Söndagen bjöd på strålande sol och kuling. Jag vaknade av att vi gungade rejält i byarna och när jag tittade ut genom fönstret insåg jag att vattnet stigit minst 50 cm sedan gårdagen. “Blåsa huggorm” kallar Lotta det – och det är ju bara att hålla med.  Jag satte mig i sittbrunnen och torrnavigerade lite inför sommaren. Jag fastnade totalt i häftet med beskrivningen över “Standing mast route” Det ser ut att bli ett riktigt trevligt litet äventyr i sommar. Vi fick en hel del nyttiga och bra tips av Tony och Sofia också så nu har vi i alla fall koll på ett par ställen vi inte bör missa på vägen. Vi hade tänkt oss ner till Amsterdam och sedan gå ut i Nordsjön men nu tror jag att vi kommer att fortsätta ner mot Gouda och alla andra mysiga ställen som de berättade för oss om innan vi går över kanalen till England. Lotta tittade in på en liten snabbfika på förmiddagen och som vanligt fick skrattat lite – alltid lika trevligt.. Efter att ha fixat lite packade vi ihop våra saker och åkte hem redan strax efter kl 13. Fattar inte var helgerna tar vägen. Men så är det ju när man mår bra och har trevligt. Då går tiden fort!! Nu väntar många sköna och långa helger fram till semestern. Det är faktiskt bara fyra arbetsveckor som inte har någon röd dag i sig fram till midsommar. Något som både är trevligt och stressande 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *