Tjatig??

Ibland känner jag mig lite tjatig när jag gör ett inlägg om den gånga helgen. För det har nog börjat gå lite inflation i orden “fantastiskt” och “underbart”. Men vi har ju haft det fantastiskt och underbart även denna helg – och då måste jag nog nämna det…. igen….

Vi lämnade Göteborg redan vid lunch i fredags och slapp därmed allt vad köer hette! Ordningen återställd med andra ord. Vi kastade loss omedelbartbums och tuffade norrut. Vädret var lite småmulet men framförallt bra mycket blåsigare än vad alla förståsigpåare sagt. Men vi hade ju inte bråttom och vi hade inget bestämt så vi bestämde oss helt enkelt för att plocka bojen vid Roland, innanför Kråkesundsgap. Vi såg fram emot en lugn eftermiddag men tji fick vi. Som bekant är ju min käre man en flaggpetimeter av värsta sorten och därmed åkte kryssarklubbens nya bojflagga upp under spridaren inom två minuter efter tilläggning. Efter en timme tvingade jag honom att ta ner den igen och han protesterade inte ens. Det visade sig att pappersflaggan väsnas något alldeles hiskeligt i vinden. Det blåste ca 8 m/s och flaggan gav ifrån sig ett smatter som var helt öronbedövande. Det påminde lite om när man var barn och satte en kartongbit på hjulgaffeln till cykeln och när ekrarna slog i kartongen så fick man ett “fräckt” smatter.  Undrar om SXK har tänkt på detta….. Vi lär i alla fall inte skicka upp den fler gånger utan i så fall fästa den på insidan av doghouset så att den syns från alla håll. Garanterat tystare i alla fall 🙂 Vinden gav inte med sig på hela kvällen så kapellet åkte upp rätt fort i den kalla vinden och med värmaren Ebba på grundvärme så fick vi det så bra som man bara kan ha det!!

På lördagen agerade vi förtrupp och transporterade oss 10 min norrut och lade oss längst in på Karholmen. Sedan droppade gänget in en efter en och när väl spindelväven var klar låg vi i ett kluster av fem båtar åt alla håll inne i viken. För första gången denna säsongen var hela Björligan samlad och som bonus var även Happie med 🙂 Magnus fick fram dykarutrustningen och gav Nanny en skrapning av ovälkomna djur på magen och propellern. Nu får vi säkert en knop till 🙂 Jag fortsatte att flytta på saker och dessutom fick jag justerat avbärartrossen på styrbordssidan så nu hänger den inte ner så mycket. Mats o Bettan ställde till med fest och deras Dorey blev döpt under högtidliga former. Grill blev det såklart på kvällen men Magnus hade skojat till det lite och plockat en rådjursskonk ur frysen som han körde på grillen. Gott och annorlunda.

Söndagen skulle varit en slappedag i solen – och det blev det också – med vissa undantag. Bland annat gick vi igenom hela innehållet i Happie från durken och ner….. Från för till akter. Länspumpen gick nämligen igång under lördagskvällen och det kunde vi inte ignorera så vi började leta vattenläcka. Kortversionen på ett långdraget letande är att det var varmvattenberedaren som läckte och det var inte helt enkelt fel att konstatera. Vattnet smet nämligen ner längs elkabeln så man kunde inte se några tecken på läcka. För mycket vatten i kölsvinet är aldrig trevligt – speciellt när man inte vet var det kommer från, men vi löste det i alla fall. Flera tog sig ett dopp ut på dagen men 15 grader är inte tillräckligt för att jag ens ska fundera på att doppa tårna!! Det är skönt i solen – men vinden är fortfarande bitande kallt. Vi monterade loss watermakern också. Den bråkar lite med oss och går bara igång ibland. Så vi tror att det är kolen som måste bytas.

Och så var denna underbara och fantastiska helg slut. Vi fick en fin segling på genuan hem som avslutning och gjorde 4-5 knop i medvinden. Nu har vi energi för att jobba ett par dagar till 🙂

Årets trädgård blev basilika, smultron och rosmarin
2014-05-16 14.00.45

Hela högen på platsOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dykdags!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Snygg uppställning när man ber alla vända sig omOLYMPUS DIGITAL CAMERA Inför dopetOLYMPUS DIGITAL CAMERAGött i solen på dopkalasetOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hur styr man med den där?OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och här är alla på andra våningen på RipassoOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att vakna till detta är himmelriket
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bookmark the permalink.

2 Responses to Tjatig??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *