Haag, och nu vidare söderut


Söndagen började med en flytt inom hamnen men det gör inte så mycket för vi ligger fortfarande vid en egen fingerponton och slipper ligga 5-6 bredsida som många av de övriga gästbåtarna. Magnus satte sig på ett tåg och hälsade på kompisarna i Niemegen och jag tog mig en heldag på stan och shoppade loss lite. Men ni kan vara helt lugna – det var bara nödvändiga saker som inhandlades…..
På eftermiddagen satt jag i sittbrunnen och planerade överfarten till England. För efter att ha pratat med bland annat Adventure så tyckte jag inte längre att det var någon idé att gå vidare söderut mot Beligen. Bland annat så kommer vi då förbi Rotterdam som tydligen är vansinnigt trafikerat. Till och med så trafikerat att man måste anropa på VHF bara man ska gå förbi utanför hamnen. Dessutom kommer vi till fler trafiksepareringszoner längre ner. Att Per o Kajsa nu dessutom är framme i London gör ju att vågskålen väger tungt på London också. Men mitt i min planering så stack den holländske båtgrannen in huvudet under kapellet och frågade om jag hade några bra ställen att rekommendera i Danmark och Sverige. Och det har jag ju. Så när Magnus kom tillbaka ut på kvällen hittade han mig och grannen med var sin padda i knät och delade bra tips med varandra. Holländaren var en erfaren kanal-, och långseglare och när han visade oss ett område strax sydväst om Rotterdam. Det är som ett helt litet delta med sjöar, slussar och öar. Massor av ankringsplatser, bojar, små “naturhamnar” och mysiga byar – och detta endast 30 M ifrån oss. Med denna fakta på bordet så flög alla mina resonemang och England överbord. Vi kan bara inte motstå att uppleva detta och vi har faktiskt fem veckors ledighet kvar! Så idag går vi söderut vid 10 tiden, trots att vindarna inte är det bästa bör vi slussa in vid 15 tiden i eftermiddag. I detta område misstänker vi att tillgången på uppkoppling kommer vara lika med noll – så hör ni inget på ett tag så vet ni varför. Målet är att hitta en boj eller en ankringsplats för natten – YES 🙂

Till detta området tänkte vi oss i ett par dagar – vi hörs snart igen!image

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *