London igen

Härliga London!
Magnus och Björn kamperade på sitt håll och jag o Kajsa anföll centrum med ett lagom gott tempo där Per anslöt lite då och då! Vi fick tre underbara dagar tillsammans utan massor av måsten och stress. Kort kan det hela beskrivas som: Varmt, strosa, shoppa, varmt, varmt, vätskestopp, strosa, shoppa, varmt, varmt, vätskestopp osv…. Och så en massa fniss och skratt såklart. Riktigt roligt att få all denna tid med Kajsa i lugn och ro. Det visar sig att vi har väldigt likartad smak – möjligtvis så är jag lite mer för färger men det ska vi nog jobba på, eller hur Kajsa 😉 Måndagen blev extra lyxig med fika på riktigt engelskt vis, en lång stund på en balkong med lite rosé samt en fantastisk pedikyrstund där vi skämde bort oss med både det ena och andra. Underbart mysigt! Kvällen avslutades på ett amerikanskt köttställe där vi träffade en bekant till Björn med hans fru. De var båda från USA men han var stationerad här i London och hans fru läste på distans. Han var tydligen “barnvakt” till någon hög snubbe med många stjärnor på axlarna 😉 Det blev en hiskeligt dyr kväll. Men gissa om det var värt det 🙂 Vi följde dock inte servitrisens rekommendationer att beställa minst 400 gr kött pp utan nöjde oss med mer moderata 250 gram oxfilé…… Nä – jag fick inte i mig alltihop…. till Magnus stora glädje.
Idag tisdag var det meningen att vi skulle lämna London men Magnus hade ett “måste”. Vilket innebär att vi vinkat av Ester och lämnat marinan vid South Dock och numera ligger vi en natt vid St Katherines Dock, precis bredvid Towern. En hel natt till det facila priset av 60 pund…. Utan el….Det är hutlöst dyrt! Visst 300 gånger fräschare än den gamla marinan men det är snobbigt på ultrahög nivå. South Dock tog 28 pund per natt inklusive allt. Inslussningen i sig tog långt över en halvtimme och vi kunde inte ens märka att det var någon nivåskillnad! Dock hade vi lite action innan vi kom fram till hamnen där Liv lyckades med konsttycket att tappa en av våra tjockisfendrar 🙁 Jag låg platt på däck halvvägs hängande överbord med långa armar när Björn jobbade med båtshaken och vid andra försöket mellan pråmar, snabbfärjor, stockar och turistbåtar lyckades vi fiska upp den igen. Pust!!! Så nu väntar ytterligare en dag på stan i värmen. Därefter är det dags för havet igen. Och det kommer att kännas bra att lämna London nu – vi är ju trots allt på seglingssemester. TACK ESTER FÖR ALLT NI FIXAT!!!imageimageimageimageimage

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *