Snart….

Avseglingskramp!
Ester lämnade på lördagen vid lunch= Kramp!! Vi vill också lämna. Vi ska lämna hamnen i morgon vid lunch för att få med oss strömmarna på väg bort ifrån land. Men det känns så jobbigt att stå kvar när någon åker. Vi har beslutat oss för att vänta ett dygn för att få lite bättre vindriktning och dessutom har vi massa pyssel vi vill göra innan vi lämnar. Vi ska trots allt vara ute tre-fyra dygn. Planen är inte att vrålköra över med motor även om vi får svaga vindar utan vi kommer mer ta det som det kommer och testa mycket av utrustningen ombord.
Så denna dag har vi:
Monterat kutterstaget och satt kutterfocken som nu ligger klar i ett litet paket framme på fören.
Dränerat dieselfiltren – urk och blä för det är både varmt, krångligt och äckligt. Men det behövdes för det var lite bakterier i botten så det känns bra.
Fyllt på hydraulolja i styrsystemet
Kollat oljan
Kollat vattenfiltret till motorn
Bytt vattenfiltret till dricksvattnet.
Fettat in koppen till rodergenomföringen – det läcker lite mycket här tycker vi men det är förmodligen för att vi har slarvat med fettpåfyllning tidigare i år.

I morgon ska det stuvas ordentligt – all onödigt skit ska bort, Hänga upp sjökojen, klippa Magnus (han håller på att få värmeslag trots att vi inte alls har lika varmt som i Sverige) Det ska lagas ett par bra måltider som vi snabbt kan värma upp. Magnus ska få in en rutt i plottern så att vi hittar rätt. Tanka vatten och så…. vid 12… lämna. Diesel fyllde vi när vi kom så vi är fyllda till bredden med det vi behöver. Vi är nog mer redo för detta än vad vi själva vill erkänna… kanske… det är mycket som kan gå på tok. Men förmodligen bara småsaker som vi säkert löser. Magnus är ju numera som Pippi Långstrump och brukar då och då utbrista i sin nya favoritdevis “detta har vi aldrig provat tidigare, så det klarar vi helt säkert” 🙂 Allt ovanstående dravel kan sammanfattas i att vi känner oss rätt lugna och tror att det ska gå bra. Vi har en fantastiskt bra väderprognos att luta oss emot och om den håller vad den lovar så kommer vi få segla en del, trots lite för svaga vindar. Men vem vet – det svänger fort på Nordsjön

Just nu så sitter jag o Magnus på puben i hamnen och planerar överseglingen eftersom de har bra wifi. Vi har ett stort överseglingskort och försöker hitta en väg mellan alla plattformar där ute. Sjökortet har vi fått låna från Adventure och trots att vi torkat av bordet noggrant så lär de få lite engelska pubrester tillbaka på baksidan på sitt kort – hoppas det är ok 🙂 Ni får se det som ett minne från oss (haha :-)) Just nu ser det ut som att det blir nästan 400M – och det är ju en bit…

Nedan ser ni den tänkta rutten – ser ju enkelt ut – eller hur! Sedan zoomar man in lite och hittar en hel drööös med plattformar – så vi väljer att snika “Deep Water Route” och “TSS” in mot Elbe innan vi sticker norrut! Förhoppningsvis ska det funka! Det är faktiskt riktigt bra att planera med Paddan och så lägger Magnus in det i plottern sedan!imageimageimage

Förmiddagen började dock med att immigrantpolisen gjorde en razzia mot hamnen och kontrollerade alla utländska båtar. De var oerhört trevliga och korrekta men tog våra pass och stod längre bort på bryggan och gjorde en kontroll av våra identiteter via radio. Det tog inte så lång tid och efter lite frågor om båten och var vi skulle så gick de vidare till nästa båt. Lite spännande faktiskt – att det trots är sådan kontroll. Det var Esters andra kontroll sedan de kom till England.

Nu ska vi snart dra oss ner till båten och äta en god köttbit i lugn och ro. Sova gott och ladda inför kommande dagar. Vi hörs i slutet av veckan. Nu kör vi…  det är spännande det här 🙂

Bookmark the permalink.

One Response to Snart….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *