Slubbersholmen

I full sommarvärme tuffade vi ut till Slubbersholmen på fredagseftermiddagen och till vår stora glädje så fanns det lediga bojar. Det är inte så många båtar ute längre så vi var aldrig direkt oroliga. Jag gjorde en gulaschsoppa i vår fantastiska tryckkokare och efter en liten stund fick vi också sällskap av Adventure och det blev en mysig fredagskväll. Jag var uppe en sväng vid 07 tiden på lördagsmorgonen och då var det helt magiskt och stilla. Tänk vad härligt man kan ha det – och det bästa var att jag kunde krypa rätt till kojs efteråt jag fått knäppt ett par bilder

140919_2179_2Sofia på ingång

140920_2025 140920_2029

Magisk morgon – fler sådana tack!!


Efter att ha sovit en långt stund till och sedan bara latat och filurat oss lite så rodde vi in till Mollön och tog oss en promenad bland klippor och ljung. Det var helt underbart väder. Klart i luften men ändå varm i vinden. Att det var 20 september hade vi väldigt svårt att förstå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl tillbaka vid båtarna så fick jag i alla fall gjort lite jobb. “Att göra listan” avverkar inte sig själv direkt. Nu högg jag tag i fönsterrutorna till doghouset. Vi har ett par riktigt irriterande läckage vid rutorna och efter lite funderande fram och tillbaka har vi kommit fram till att vi inte ska ta montera ner det utan att jag går över hela konstruktionen och lägger Sika i alla skarvar och runt fönstrens infattningar. Denna dagen fick jag gjort ett fönster… Alltså bara fyra kvar. Men det får bli en annan dag för det var mycket trevligare att sitta i Adventures sittbrunn och dricka bubbel. Sofia tog till och med sig ett dopp. Jag var tveksam och hoppade det. Ett par minuter efter hon kommit upp ur vattnet hojtade Tony till och tro det eller ej – där kom det en huggorm simmandes ut till oss i bojen. Den var nog lite trött för det såg ut som den sökte vila och skydd längs Adventures skrov. Efter ett tag så tog Tony fram håven och lotsade den lille stackaren in till land. Sofia var mer än nöjd över att hon inte lyckats bada samtidigt som det besöket anlände…. Ut på eftermiddagen släppte vi tamparna och gick in till Björholmen igen. Grillkväll på grillön lockade och dessutom så hade Ia o Patriks nya båt kommit från Holland och vi var såklart jättenyfikna på den nya skönheten! Grattis till nya båten – den kommer bli jättefin när ni tvättat klart 😉  Kvällen kändes lite som sista kvällen med gänget innan vintern. Hamnen är numera halvtom och det känns sorgligt. Nästa säsong kommer vi inte att vara på Björholmen utan då är vi på väg ner mot Kanarieholmarna. En konstig känsla faktiskt…. Men det kan man ju inte tänka på när man har så trevligt som vi har det. Och dagen avslutades som den började – med total bleke!

140920_2030 140920_2053Hu…..


140920_2134       140920_2153

Här sitter alla “nollorna” på rad och “damsektionen” på andra sidan med sina armband 🙂


140920_2170 140920_2171

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *