Mellandag i Nanny

Efter en ganska omtumlande vecka innan jul så fick vi en härlig julafton med massor av släkt, nya bekantskaper och hysteriskt god mat. Min syster är en riktig fena på att fixa mat så att ALLA blir nöjda och får det som de vill ha. TACK Tina för att du är så bra 🙂 Juldagen kom med strålande sol och ett par minusgrader. Vi packade var sin liten väska och åkte ut till Hönö. Eftersom det var något fel på vår ena Y-bom så hade vi fått order av hamnkaptenen att byta hamnplats. Det blev en kort liten flytt till “båset” bredvid. Vi var bra köldbitna när alla fasta förtöjningar var flyttade och Nanny låg säkert på sin nya plats. Men det var varm och skönt nere i Nanny och vi tinade snart upp. Trots att syster Tina fyllt vårt kylskåp hemma med diverse juldelikatesser hade vi bestämt oss för att köpa oss pizza, men med tanke på att pizzeriorna var stängda så blev det lite svårt. Så vi fick knata bort till Hemköp för att se vad de kunde erbjuda och när vi hittade oxfilé till extrapris så kunde vi inte tycka så synd om oss längre 🙂 Det är väldans vilka I-landsproblem vi har ibland. Mätta, varma och glada så fick vi oss en välförtjänt myskväll i Nannys soffa. När vi släckte ljuset och kröp till kojs så hade isen börjat lägga sig i hamnen. Lite oroväckande – eftersom vi inte har beställt någon vinter alls i år!!! Det var oerhört skönt att få sova ut och vakna sent. Att det då blåste och drog i båtens förtöjningar gjorde inget – för vi hade ju redan flyttat på båten 🙂 När vi packat ihop oss från båten och var på väg hem till farmor och farfar för annandagsmiddag så sprang vi på Tony och Sofia ute på promenad med sin släkt. Världen är bra liten!

Nu sitter vi alla hemma i soffan  – tokmätta och laddar för morgondagens arbete. För nu ska Carl flytta ut och det sista i huset ställas i ordning och packas ihop innan det lämnas över. Tro det eller ej – snart är vi huslösa – eller snarare husfria.  För även om vi inte har något hus så innebär ju inte det att vi är hemlösa 😉 Nanny är ju vårt hem!! God fortsättning

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *