Huslösa!

Dagen efter det att vi flyttat in på Villa Balder så blev det helt plöstligt nyårsafton…. Hur gick det till? När hände det? Jag hänger inte med i svängarna längre…. Vi var “bortadopterade” av familjen Vedholm, vårt ständiga nyårssällskap, till familjen Friberg.  Och självklart fick vi en vansinnigt rolig kväll med underbar trerätters middag. Vi bidrog enbart med att dyka upp och dela med oss av våra härliga personligheter – eller hur 😉 Men vi ska erkänna att de sista veckorna har tagit hårt på oss så vi orkade helt enkelt inte mycket längre än kl 01 då vi gav oss och åkte till den nattens hem – hemma hos syster yster! Tack alla 🙂

Igår var det sedan fredag och dags för städfirman att göra entre. Vi var på plats enligt avtalat, låste upp dörren och åkte helt enkelt hem till Villa Balder där vi parkerade bilen och sedan tog vi oss en dag på stan. Jag kan faktiskt inte komma ihåg när vi gjorde det sist men igår var det Magnus födelsedag och vi hade lovat att skämma bort oss själva. Och vi jobbade hårt på att skämma bort oss fram tills städfirman ringde och berättade att de krossat ett av de stora fönsterna i vardagsrummet. Vinden var tydligen skyldig… Åh, nej, pust och stön. Men det var bara att bita ihop och ta bussen hem… nej till huset… det är ju inte hem längre. Och det visade sig att det mycket riktigt var en krossad ruta. Som tur var så var det bara den yttre rutan som gått sönder men samtidigt hade fönsterramen satt sig så kraftigt att fönstret inte kunde stängas  helt. Man kan väl säga att vi inte var direkt nöjda med städfirman i detta läget. Efter lite pysslande hade vi med hjälp av trasor och snöre från våra goa grannar bundit fast fönstret och tätat så gott det gick. Att få tag i en glasmästare var helt omöjligt denna fredag eftermiddag. Dagarna efter nyårsnattens alla inbrott så går tydligen alla glasmästare på högfart. Så det var bara att ringa till hyresgästerna och förklara situationen. När grannarna (våra före detta…) frågade om vi ville ha ett glas vin så var vi inte sena att tacka ja kan jag lova. Så vi fick värma hos inne hos dem tills det var dags för födelsedagsmiddag med större delarna av Björligan. Gott, trevligt och roligt och vi lyckades nästan glömma fönsterkrosset. Men sedan visade det sig att världens bästa syster hade en kontakt på en glasmästare så nu har vi i alla fall bestämt träff med honom  på måndag. Idag, lördag, lämnade vi över nycklarna till hyresgästerna och tro det eller ej. Nu bor det någon i vårt hus. Helt sjuk känsla. Det har varit vår fasta punkt i över 16 år. Nu är den fasta punkten borta. Som sagt – sjukt…. Men samtidigt otroligt skönt. Det har varit lite mycket i det senaste och vi är väldigt glada över att vi nu inte ska segla iväg om ett par dagar. Nu kan vi koncentrera oss på Nanny. Och att det har varit lite mycket i våra förvirrade hjärnor visade sig när hyresgästerna ringde och frågade var köksbordet fanns

– ÖÖÖÖööööööhhhhhööööö, Va? var mitt väldigt oklara svar på den frågan. Köksbordet, vad menar du?

– Vi kom ju fram till att vi skulle ha kvar det

– Ööööööö, VAA?, eller jo… visst F-N. Det sa vi ju i oktober eller så….

Detta hade helt och hållet bara försvunnit i våra hjärnor. När hon sa det, ja då kom jag på det… Bara ett problem…. Tanken var att vi skulle ställa bordet hemma i Lottas garage – men Magnus och jag misskommunicerade och bordet blev bortskänkt till Östhjälpen istället. Så kan det gå…..och våra hyresgäster blev bordslösa.

Eftersom det nu var lördag så åkte vi ut till Hönö och vårt riktiga hem. Farfar kom förbi och hjälpte oss att dra en extra tamp för att förstärka upp y-bommen på vår västra sida. Enligt farfar så hade Nanny dansat oroväckande i stormen Svea på fredagen och nu på lördagen blåste det gott och väl 20 i byarna och den extra tampen stagade upp bra. Efter en långpromenad i solen och vinden så sitter vi nu hemma i vår soffa och njuter vinden i riggen och två nya fina blåsor på Livs hälar. (Jag är nog skör eller nått när det gäller att motionera…..)

Ha en skön lördag – Gott Nytt år och God fortsättning och vet ni vad… Vi ska längesegla i år 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *