Mycket båtprat blir det!

Vi var en sväng på Hjertmans och shoppade lite. Magnus fick tag i sitt jordplan i form av en stor kopparplatta till SSB radion och sedan påbörjade vi reservdelsbunkringen. Det blev bland annat två extra fotpumpar. Vi har ju tre st totalt igång och då kändes det rätt lagom med två i reserv. Hur många extrafilter ska man ha med sig? Vi har ju två CAV filter och ett specialfilter med ett udda dieselfilter innan motorns eget filter får jobba.  CAV filter räknar vi med att vi kan få tag på lite överallt men det eländiga (såklart svindyra) specialfilter som sitter där i sin svarta burk tror jag blir lite svårare. Och då är ju frågan hur många vi ska ha med oss. Vi KAN ju bara inte ha filter med oss för tre år! Ja, ja vi får fundera vidare på den. På fredagen gjorde vi sista flytten av dotterns prylar från min pappas vind till Magnus föräldrars vind och därefter sjönk vi ned i soffan för en välbehövlig vila. Denna kväll var också blåsig men långt ifrån lika blåsig som när Egon hälsade på. Farfar kom med ett knippe godis till oss i form av ett gäng riktigt stora och kraftiga rostfria schacklar vilket vi tacksamt tog emot. Sådana bra och ha saker blir vi alltid glada för 🙂

2015-01-16 17.52.20

Godis är gott 🙂

Lördagsförmiddagen blev lite stressig eftersom vi skulle ha ett möte med avseglargruppen i JRSK. Jag hade lånat en lokal på jobbet så tanken var att vi skulle vara där i god tid och ta oss en dusch innan mötet i lugn och ro. Nu blev det inte riktigt så eftersom den färjeturen vi siktat in oss på var inställd på grund av en akuttransport så det var lite med andan i halsen som vi kom till jobbet. Att jag dessutom hade mailat ut till alla som skulle komma  och berättat att vi skulle vara där redan 12:10 och öppna för de som kom tidigt var ju mindre bra med tanke på att jag menat 12:50…. Men efter en rekordsnabb dusch så fick vi i alla fall ihop det och totalt blev vi 25 vuxna och två barn som lätt pratade bort fyra och en halv timme. Vi har ju varit med i en mindre avseglargrupp för ett par år sedan men då var vi de i gruppen som skulle åka sist. Nu är vi de som ska lämna först! Totalt är det fem båtar som ska ge sig av i år vid olika tider och med olika drömmar och planer. Otroligt roligt att få höra hur andra tänker, drömmer och planerar. En god stund lades på att diskutera “man över bord problemet”. För det är ett problem. Sannolikheten att man kan ta sig upp igen i en båt i dåligt väder är minimal – även om man är vid medvetande och fysiskt stark! Så vi enades om att det inte är ett alternativ att ens falla överbord. Dessutom så är det väl ett manligt problem, eftersom det heter man över bord?? så jag borde inte vara så orolig för det, i alla fall när det gäller mig själv. Vi fick lite många tips som vi nu ska kolla upp. Bland annat fick vi tips om ett telefonabonnemang från Worldsim som innebär att man kan ta emot gratis telefonsamtal i stora delar av världen och den som ringer får bara betala taxa som till ett vanligt mobilsamtal till Sverige. Detta låter ALLDELES för bra för att vara sant så jag ska snarast sätta mig och lusläsa villkoren. Men är det sant – ja då lär detta kort shoppas in snarast 🙂 Ett annat tips bland många var en MOB varnare som består av en liten bricka man stoppar i fickan eller flytvästen och om man kommer för långt ifrån båten så går det ett ljudligt larm nere i båten.  – Smart… kan vara något! Någon kläckte idén att man kanske kunde sätta en bricka på gummibåten så att man får en varning om någon försöker norpa den. Att det sedan fanns något som hette Swedma där det går att avsäga sig all direktadresserad reklam, typ som NIX registret för telefonförsäljaren men för post istället,  hade vi heller ingen aning om. Så nu har vi begärt en blankett av dem! Summa summarum så var det en väldigt trevlig eftermiddag och att prata om båtrelaterade saker är alltid trevligt och detta är ett trevligt forum att inhämta massor av kunskap från.

Tack också Michael och Karin för Skottlands broschyrerna – de kommer att komma till användning 😉

 2015-01-17 13.07.11

Tur att vi har stora lokaler på Sweco 🙂

Efter JRSK-träffen styrde vi kosan mot Tony och Sofia där vi blev kungligt bortskämda med god mat, härlig dryck och fantastiskt sällskap och självklart, bland allt prat, så dominerade båtpratet. Eftersom Tony och Sofia varit ute på en 6 månaders resa så har de upplevt mycket av det som vi upplever just nu. Och då tänker jag på den stressen som vi upplever inför resan. Allt som ska göras, komma ihåg, fixas och tänkas på. Inte helt lätt alltid men vi har ju valt detta själv, så det är inte menat som en klagan. Det blev en seeeen kväll och en lång och skön förmiddag i deras soffa dagen efter innan det var dags att återvända till Villa Balder och packa inför veckans tjänsteresa. Tack, kära vänner, för att ni tar  så bra hand om oss!!

2015-01-18 12.52.32

Magnus och Tony funderar på hur stor världen egentligen är…

Bookmark the permalink.

2 Responses to Mycket båtprat blir det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *