Väderöarna

Mats o Bettan kom och hämtade oss vid lunch och vi samåkte upp till Fjällbacka där vi festade loss på en härligt stenugnsbakad pizza till lunch. Nere vid kajen så mötte vi resten av gänget och dessutom en bekant från utsjöskepparkursen. Solen strålade och vi fick en fantastisk tur ut till Väderöarna. Alla 10 blev installerade i huvudbyggnaden och det var ett hiskeligt “kacklande och fnissande” innan vi kom i ordning. Eftersom solen fortsatte att visa sig från sin mer strålande sida gick vi ner till gästhamnen och hittade ett bord där vi satt och njöt av vädret, miljön, sällskapet, drycken och hela härligheten. Ut på eftermiddagen blev det badtunna, bastu och havsbad. Jag ska ärligt erkänna att det var längesedan jag skrattade så mycket. Middagen var hejdundrandes god och fortsatte i samma skrattande anda. De hade gett vårt gäng ett eget rum bredvid matsalen – vilket var ett klokt drag för vi var nog rätt störande 😉 Det blev både sång och framträdande och allt möjligt annat. Mats och Tony bjöd på en härlig underhållning när de med hjälp av ett blädderblock förklarade hur man lägger till båten med hjälp av ett  spring och hur man “ligger fyr”. Helt obetalbart och helt omöjligt att återge. På lördagen hade solen bestämt sig för att hålla sig undan och med en liten kuling vinande i öronen så tog vi oss en mindre promenad bland holmarna innan det var dags för lunch och sedan hemfärd. Uj, vad tiden går fort när man har roligt!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack Roger för att du fixade detta och tack alla andra som gjorde detta till en sådan lyckad tillställning 🙂

Söndagen blev lite båtjobb i alla fall. Jag har nu sytt färdigt på stackpacket till bommen och nu var det dags för tvätt och skrubb. Eftersom vi hade en del jordslag i tyget så fick det ligga ett par timmar i badkaret tillsammans med en överdosering av Vanish. Jag har testat detta förut och det är väldigt bra. Hur mycket det sliter på tyget vet jag dock inte så jag vågar inte rekommendera detta rakt av. Men det blir rent…. Stackpacket fick sedan hänga ute på terrassen över dagen och rinna av sig och nu hänger det under syrrans trappa för att bli snustorrt innan det är impregneringsdags. Sedan hann vi med lite badrumsjobb och städning av systern förråd – men det hör ju inte riktigt hit 😉

Nu är det bara tre arbetsveckor kvar innan vi checkar ut från jobbet och många frågar hur det känns…. Men det går ju inte att svara på. Vi har ju inte fattat vad vi har gett oss in på och hur ska men då förstå eller känna något då? Nä just nu är det hela helt ofattbart och vi får ta det som det kommer. Som sagt… Tre veckor kvar att arbeta.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *