På plats på Lindholmen

De sista arbetsdagarna flöt på bra och när hon sjösattes på tisdagsförmiddagen så kände vi oss väldigt nöjda. Att det blåste över 10 m/s tyckte vi var mindre bra men vi ignorerade helt enkelt detta och jag höll mig faktiskt på behörigt avstånd under sjösättningen. Ulla var på plats och gav mig moraliskt stöd… Därefter gick vi till gästhamnen för att sätta storsegel och stackpack. Det ryckte i Magnus “dagsattflyttapåsignerv” så vi släppte helt enkelt loss och länsade in till Göteborg. Nu hade förmiddagens vind och molnighet släppt och vi fick en riktigt solig och fin tur. På vägen testade jag tryckkokaren och gjorde en “hittepågryta”. Denna gång slängde jag i 600 gr frusna grytbitar. Lite lök, tomatpure, gelé, morotsslantar, fransk senap, div kryddor och så vatten på det. Lät det koka i 20 minuter, stängde av och lät trycket gå ner av sig själv. Det blev en fantastiskt god gryta och till detta hade vi riven vikål. Enkelt och gott! Har jag sagt att jag älskar tryckkokaren??? På kajen stod Per och Kajsa och tog emot oss när vi kom in och de lovade med heder och samvete att de ska terrorisera oss fram tills avfärd. Något vi verkligen ser fram emot 🙂
Vi slocknade som två klubbade sälar på kvällen – oerhört lyckliga över att få sova i en rörlig båt igen.

Onsdagen välkomnade oss med strålande sol och härlig värme. Jag började dagen med en promenad längs med kajerna och bara njöt av ledigheten. Efter frukost städade vi båten och pysslade lite allmänt eftersom vi väntade på storfrämmat i form av älsklingsdottern Mathilda som anlände ut på kvällen. Att vi ligger centralt och bra på Lindholmen är bara förnamnet. För det första så fick vi redan dag ett en massa trevliga besök av vänner och bekanta som har sina arbetsplatser runt omkring oss. Vi vill ha många besök under dessa veckor så tveka inte att titta inom!! Det enda med hamnen är att elförsörjningen är klart intermittent så vi får vår motion genom att springa runt hela hamnen och slå på jordfelsbrytaren hela tiden. Det är någon båt i hamnen som har elfel någonstans…. Vi har också fått till duschmöjligheter på gymet precis vid kajen där vi betalar 20 kr för duschen. Helt OK eftersom man kan duscha så länge man vill och det är mycket rent och fräscht. Summa sumarum – vi har det tipp topp!
På onsdagen så publicerades också en artikel i Torslanda tidning om vår kommande resa. En riktigt trevlig artikel tycker jag. Lite kul att bli “lokalkändisar”. Bland annat så läste Magnus lärare från högstadiet artikeln och hon letade upp Magnus telefonnummer och slog honom en signal – hur kul som helst!

Här finns artikeln om ni vill läsa – se sidan 16

Torsdagen gick också fort och dagens stora projekt var att cykla och handla. Det känns som att vi börjar komma in i ett annat lunk – och det var ju det som var meningen med att vi skulle få oss en månad i lugn och ro innan avfärd. Magnus tog en sväng över älven med gratisfärjan för att uträtta ett ärende och när han gick så frågade jag honom när färjan gick. – Inte vet jag, svarade Magnus. Det ger sig… Haha – så hade han inte svarat för två veckor sedan. Vi har många punkter kvar på listan men det känns inte överhängande längre. Thomas på Westvind tittade förbi och pratade bort en mycket trevlig stund och på kvällen kom Carl på besök så vi fick en middag med båda våra barn. Obetalbart mysigt 🙂
Undrar vad vi ska göra i morgon…. 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *