151205 – 151208 Puerto Mogan

Det är ju inte någon längre sträcka mellan Arguineguin och Puerto Mogan så vi hissade inte ens storseglet utan drog bara ut focken och gled längs med kusten i lite över en timme. Tilläggningen behöver jag nog inte orda så mycket om eftersom den finns på film i inlägget innan 😉 Vi hade inte mer än hunnit få fast tamparna innan vi hörde ett “Nanny??” från bryggan. Där stod en för oss helt främmande man och frågad om vi var Nanny från Hönö! -Jo, jag är ju från Hönö, svarade Magnus. -Jaha, svarade manen – då är vi släkt :-). Självklart bjöd vi ombord Douglas, Arne och Birgitta på en kopp kaffe och en pratstund. Efter det följde div pyssel med att få igång elen och vattnet. Bara för att vi checkat in och sagt att vi vill ha både el och vatten så innebär det ju inte att det kopplas på 😉 I denna marinan får man betala för vatten och elförbrukning separat, efter förbrukning, något vi inte var varit med om tidigare. Men det är inga jättesummor så vi överlever det. Jag letade upp duscharna och trots att de var lagom ofräscha så blev jag strålande nöjd över att det fanns gott om vatten och det fanns framförallt massor om VARMT vatten! Magnus tog och gav Nanny en avspolning. Det är inte bara extremt mycket salt i allt, det är även väldigt mycket röd “saharasand” som sätter sig och ger avtryck överallt.

Nanny innbackad vid bryggan

Nanny innbackad vid bryggan

Nanny är inte den största båten direkt

Nanny är inte den största båten direkt

Tyvärr så fick Ingela, Uno och Anna en jobbig resa ner hit och deras plan blev över 24 timmar försenat. Jag tror att de anlände till sitt hotell vid femtiden på söndagsmorgonen. Vi lyxade till oss och gick ut och åt en bit mat. Det är väldigt turistiskt här, men ändå väldigt mysigt och en mycket trevlig stämning. Viss “pensionärsvarning” och vi blev inte direkt överraskade när det visade sig att alla restauranger stängde kl 24. Dagen efter fick vi i alla fall träffa det uttröttade resenärerna. De hade inte haft någon rolig transport ner hit. Men vi var oerhört glada över att få se dem och krama om dem. Som bonus hade de också resväskorna fyllda med godsaker och nyttigheter. Magnus var mest lycklig för den nya vikbara 100W solcellspanelen medans jag gick i spinn över en mattpiska 🙂 Vi har ju jagat mattpiska sedan vi kom till Spanien men det finns bara inte. Den är fantastiskt bra till att banka ur dammet ur dynorna och självklart. Visst, det funkar med en tamp men det är inte alls lika bra. Jag blev nästan mörkrädd när jag insåg hur mycket damm som bolmade runt våra madrasser när vi gav oss i kast med dem.

Magnus använder vår nya mattpiska

Magnus använder vår nya mattpiska

Eftersom våra besökare var väldigt trötta lämnade vi dem tidigt. Men redan på måndagen var de mycket piggare och kom ner och hälsade på oss i båten.

Farmor i Nanny

Farmor i Nanny

Farfar i Nanny

Farfar i Nanny

Anna och jag på promenad

Anna och jag på promenad

Magnus stod med huvudet på ända och drog kablar till vår nya solcell och resten av båten är allmänt lite upp och ner just nu men det var så trevligt med besök ändå 🙂 Vi håller på att städa igenom Nanny bit för bit. Grejen är, som jag har sagt innan, att allt har en väldans förmåga att mögla väldigt fort. Detta till trots för att jag lägger en jättekraft på att hålla rent och tvätta med både vinäger och ättika och det är faktiskt väldigt torrt i båten. Det som dock möglar lättast är de som varit utsatt för salt. Så som till exempel våra varma seglarjackor som vi inte haft användning för de senast två månaderna. Så nu tvättas det villt på Nanny. Alla seglarkläder tvättas och sköljs noggrant och får sedan ånga av sig länge och väl i solen. Därefter hänger vi upp dem inne i båten ytterligare ett dygn för att sedan stoppa dem i vakuumpåsar. Vi har med oss en försvarlig mängd vakuumpåsar som vi hittade på Rusta hemma. Fördelen med dessa är att de är små och smidiga samt att det inte behövs en dammsugare för att tömma påsen utan genom en backventil så klämmer vi bara ut luften. Jag har även gått igenom alla våra skor och kängor för läder är något som också mer än gärna drar till sig mögel. Efter det att jag (trots att detta är Magnus jobb 😉 ) smörjt in och tvättat alla skor så fick även dessa stå i solen i ett par dagar och torka ur och sedan plastades även dessa in. I och med att påsarna går att öppna och återförsluta snabbt så håller jag på att plasta in allt som vi inte använder så mycket och ofta längre. Som tex mina Hoolebrook-tröjor som jag mer eller mindre levde i på nordligare breddgrader. Det jag dock lärt mig under denna tiden är att stoppa vakuumpåsen i en annan, lite kraftigare påse, för det slits lätt hål på vakuumpåsarna.

Nytvättade och torkade varma tröjor

Nytvättade och torkade varma tröjor

Vakuumpackade varma tröjor :-)

Vakuumpackade varma tröjor 🙂

Vakuumpackade skor

Vakuumpackade skor

I denna städiver så tömmer vi nu också garaget för denna ska bli akterruff till helgen när Eva och Andres ska komma och hälsa på hos oss ett par dagar. Det är  jätteskönt att i lugn och ro kunna jobba igenom hela båten innan vi ska lämna för Kap Verde och sedan Karibien. Som ni hör så håller vi oss sysselsatta. Även om vi njuter mycket av att bara vara så har vi alltid något pyssel på gång. Och vi håller också igång genom att promenera och springa på morgonkvistarna då och då innan det har blivit för varmt. Magnus har också haft sig en sväng upp i masten idag och förstärkt fästet till Wifi-antennen.

Nanny har inte direkt den högsta masten

Nanny har inte direkt den högsta masten

Magnus i toppen

Magnus i toppen

Vi gillar verkligen Puerto Mogan och jag börjar faktiskt bli lite tveksam till att vi ska ta oss ända upp till Las Palmas för att fira jul där. Alla vi pratar med säger att det är direkt omysigt… Men vi ska ta bussen dit i morgon för att kolla läget och beställa lite reservdelar i ett par av båttillbehörsaffärerna. Eftermiddagen tillbringade vi med poolhäng tillsammans med familjen och gratis wifi 🙂

Släktträff i poolen

Familjeträff i poolen

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *