160206-160207 framme i Martinique efter 17 dygn och 2 timmar

Position 7/2 kl 15:00 UTC: N14*25 W60*53

Avverkade sjömil senaste dygnet + 2 h 122

Avverkade sjömil totalt: 2109M

Antal sjömil kvar: 0 M

Medelfart senaste dygnet 4,54kn

Medelfart totalt 5,14 kn

FRAMME! Ja, det känns helt otroligt och väldigt skönt! Sista dygnet gick riktigt bra och Boris styrde som en kung in mot Martinique. Vi körde lite kortare pass sista dygnet och när jag vaknade efter en två timmars tupplur vid 11 tiden UTC så hade vi land i sikte, gott och väl på styrbords sida. Så skönt o ch så fantastiskt att vi gjort detta på endast 17dygn på två personer. Efter en liten stund sprakade till i VHF:en och det var Emma som ropade upp oss. – Var ska ni? Vi ska in i marinan, sa vi… Varför det?? Kom för bi ankarviken ST:Anne innan ni går in sa Markus på Emma. Ja och det gjorde vi och insåg snabbt att vi inte hade någon anledning att gå in i någon marina. Vi kastade ankare och fick strax besök av Markus och Emelie på Emma som hjälpte oss att dricka champagne!!! När vi kom in så mötte vi av tutor och hejjarrop från Swededreams och Loupan mfl. Verkligen kul att komma in i svensklägret. Och det är många båtar som ligger här. Vi ligger så bra och vi rullar inte det minsta!!!!! Nu, i kväll är vi bjudna på svärdfisk-middag hos Emma. Svärdfisken har Carlos fiskat på deras överfart och detta ser vi fram emot.

TACK ALLA – VERKLIGEN – Tack för alla SMS och glada tillrop. Vi har ännu inte fattat att vi är här och att vi har gjort överseglingen med så bra fart. I morgon ska vi sova länge och sedan utforska lite av ön. Idag har karnivalen börjat här. Vi har hört trummor hela eftermiddagen men vi är lite för trötta för att ta oss iland idag.

Vi har seglat över atlanten – shit, vad vi mår bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kram Liv o Magnus

Bookmark the permalink.

9 Responses to 160206-160207 framme i Martinique efter 17 dygn och 2 timmar

 1. Annette says:

  Underbart att höra!
  Fantastisk bravad ni gjort! Vi drömmer om att en dag kunna göra detta – ni är Liv(ing) the dream!
  Fortsätt ha det bra och njut av varje minut ni kan ❤️

 2. Katarina says:

  Vi säger bara BLOMMA!
  Kram Resolutarna.

 3. Charlotta says:

  Imponerande !! Ni äger 😉 Kraaaaam !!!

 4. Anki says:

  Bra jobbat! Såå spännande att läsa om er segling. Grattis till överfarten!

 5. Reidun och Roger says:

  Grattis. Men era fyra senast rapporterade positioner ligger öster om Greenwich, utanför Saudiarabien.

 6. SY/ Magnolia says:

  Ni har bestigit berget och vist är det härligt! Grattis ni är fantastiska.
  Njut av nuet och ta det med er då ni behöver det.
  Grattis!

 7. PG Andersson says:

  Shit vad ni är bra!
  Stort grattis och välkomna till nya världen!

  PG fortsatt i den gamla världens dimma och dis….

 8. Elisabeth og Kjetil says:

  Fantastisk! Grattis. De er så utruleg modige og tøffe! ❤️❤️

 9. Eva says:

  Den här känslan, ”shit vad vi är bra!” den bär man med sig länge, länge. Det är verkligen en bedrift som man har all anledning att vara stolt över, i all framtid. Det är häftigt. Tänk att man seglat över Atlanten!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *